Jelle 1 en roosje Sabine winnen verkiezing Prins Carnaval 2017 in Zwevezele

Jelle en Sabine vierden de overwinning. © KDV
Redactie KW

Met slechts 12 stemmen verschil werd Jelle 1 zaterdagnacht uitgeroepen tot kersvers Prins Carnaval in Zwevezele.

Hoe groot de vreugde was in het kamp van Jelle 1, des de groter was het verdriet en de ontgoocheling in het kamp van Thiemo 1. Voorzitter Geert Styl voorspelde zaterdagnacht tijdens het tellen van de stemmen al een nek-aan-nekrace tussen Jelle 1 en Thiemo 1 en hij kreeg gelijk. Met een miniem verschil van slechts 12 stemmen ging de titel van Prins Carnaval in Zwevezele uiteindelijk naar Jelle 1 en zijn roosje Sabine. “Niet te geloven”, waren de eerste woorden die Jelle kon uitbrengen.

De vreugde in het kamp van Jelle 1 was dan ook gigantisch, Jelle en zijn roosje Sabine hadden nooit durven dromen dat ze zouden winnen. Bij Thiemo 1 en zijn roosje Heidi lagen de verwachtingen hoger, ze gingen immers voor een tweede overwinning op rij. De ontgoocheling was duidelijk enorm groot, maar toch weerklonk met klem de toon dat de campagne en de stemming fair was verlopen.

In totaal zakten 2.327 enthousiastelingen af naar de feesttent in Zwevezele om tussen 19 uur en middernacht hun stem uit te brengen. 1.160 stemmen gingen naar Jelle 1, 1.148 stemmen waren voor Thiemo 1. 19 stemmen werden ongeldig verklaard.

Nu wordt het uitkijken naar volgend weekend met het kindercarnaval en de verklede kroegentocht op zaterdag en de stoet op zondag 26 februari, die Zwevezele weer helemaal op z’n kop zal zetten.

(KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier