Jeanine (76) uit Kortrijk laat haar tweede tatoeage zetten: “Ik hou wel van klein en fijn”

Jeanine Vandenheede bij Cindy Frey: "Veel senioren hebben een tatoeage en laten dat duidelijk zien." © GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De 76-jarige Jeanine Vandenheede liet onlangs bij Cindy Frey Tattoo & Piercing Shop een tweede tatoeage zetten. Zij liet er een eerste zetten voor haar 75ste verjaardag en droomt nu al van een derde tatoeage.

Voor Jeanine begon alles vorig jaar, enkele weken voor haar 75ste verjaardag. “Mijn kleinzoon Kevin (31) en zijn vriendin kwamen toen op bezoek. Zijn vriendin heeft een mooie tatoeage en ik flapte eruit dat ik dat mooi vond en graag zag“, zegt Jeanine lachend. “Op mijn verjaardag zelf kwamen ze opnieuw langs, nu met een erg verrassende geschenkenbon: goed voor een tatoeage. Ik heb het dan maar gedaan hé. Ik had er zin in en vond het een mooi initiatief. Ik heb er geen spijt van dat ik dat toen heb gedaan. Bij mijn kleine tattoo heb ik ook een hartje voor Kevin laten zetten.”

Toen Jeanine enkele maanden geleden in Gran Canaria op vakantie was, kriebelde het opnieuw. “Daar zie je overal veel tatoeages, van jongeren tot iets ouderen. Het viel me op dat ook veel senioren een tatoeage hebben en dat duidelijk laten zien. Ik had onmiddellijk opnieuw ‘goeste’ om ‘iets’ te laten zetten. Niet te opvallend, want het mag niet ‘té’ zijn. Ik vind dat niet zo mooi. Ik hou van een tatoeage die eerder klein en fijn is.”

Een letter of vlinder

Terug in België trok Jeanine opnieuw naar Cindy Frey Tattoo & Piercing Shop, waar ze ook haar eerste tatoeage liet zetten. Cindy toonde mij enkele voorbeelden en ik was meteen verkocht“, zegt Janine lachend. Kevin, die veel bij mij is, vond het tof.” Naar eigen zeggen is Jeanine ‘mee’ met de huidige wereld en de jongeren, maar niet met de sociale media. “Mijn man is dat wel, die doet alles met zijn gsm. Ik niet, maar ik kan wel online door tatoeagemagazines bladeren.”

Het resultaat: een vlindertje op de pols.
Het resultaat: een vlindertje op de pols.© GF

Hoe verloopt de dag als senior? “Thuis een beetje werk doen: huishouden en briefwisseling. Ook familiebezoekjes. Af en toe eens een terrasje doen in Kortrijk. Elke donderdag gaan we eten in Parkhotel, met daarna een bezoekje achteraf aan de Jules Bar. Onze week is redelijk gevuld.”

Intussen kriebelt het bij Jeanine om een derde tatoeage te laten zetten. “Ik twijfel nog een beetje of het een letter wordt of een vlinder, maar ik laat het zeker doen“, aldus de pittige 76-jarige.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier