Japans bezoek in brouwerij Verhaeghe in Vichte

We zien v.l.n.r. voorzitter van de provincieraad Eliane Spincemaille, schepen van Toerisme Koen Tack, Karl Verhaeghe van Brouwerij Verhaeghe, Meneer Shintaro Konishi van de Konishi Brouwerij, waarnemend burgemeester Rik Colman en schepen van Sociale Zaken Jolanta Kokoszko. © AD
Redactie KW

De Vichtse brouwerij Verhaeghe mocht hoog bezoek ontvangen… uit Japan.

Shintaro Konishi, voorzitter van de Konishi Brouwerij in Japan, kwam in Vichte de 15-jarige samenwerking van de brouwerijen vieren. “Ik hou van de traditie van de Belgische biercultuur. Net zoals sake (rijstwijn uit Japan, red.) traditioneel hoort bij het sociaal gebeuren, is ook bier dat voor de Belgen”, klonkt het bij Konishi.

De Konishi-brouwerij heeft de oudste sakebrouwerij in Japan uit 1555. Meneer Konishi is dan ook al de 15de generatie die de brouwerij runt. 15 jaar samenwerken: dat is ook proeven van elkaars cultuur. Zo trok Karl Verhaeghe zelf al richting Japan: “Steden bestaan er vaak uit verschillende verdiepingen, maar ook de kleine traditionele hotels waar er kan geslapen worden zijn culturele ontdekkingen.”

De samenwerking werd met een 15 literfles van Duchesse de Bourgogne beklonken.
De samenwerking werd met een 15 literfles van Duchesse de Bourgogne beklonken.© AD

Het was niet het eerste Belgische bezoek voor meneer Konishi. Hij bezocht al in Ieper een hopboer op zijn eigen uitdrukkelijke wens. De Japanse brouwer bezocht ook al het kapelletje in Tiegembos en hoorde over het verhaal van de bierheilige uit onze regio: Sint-Arnoldus. De samenwerking werd met een 15 literfles van Duchesse de Bourgogne beklonken. Duchesse de Bourgogne is het bier dat de Japanse brouwer promoot in Japan. Er worden zelfs Belgische bierweekends georganiseerd in het land.

Meneer Konishi kreeg voor zijn band met België al heel wat erkening: zo is hij ridder van de Leopoldorde en ontving hij het ridderschap van de Roerstok der Brouwers.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier