Janwillem Van Maele is de nieuwe Baron van Krottegem in Roeselare

Janwillem Van Maele van Pelzen samen met Frank Wauters. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Naar goede gewoonte is er op de dag van de Krottegemse Rommelmarkt in Roeselare ook de verkiezing van de Baron van Krottegem. De bewoners van de wijk stemden daarbij massaal op Janwillem Van Maele.

De Krottegemse Rommelmarkt is traditioneel een van de eerste openlucht rommelmarkten in de wijde regio. Met 900 standhouders en duizenden bezoekers telkens een groot succes en dat was ook ditmaal het geval, met dank aan de weergoden die de regen achterwege lieten. De rommelmarkt is een feest voor de hele wijk.

Tijdens de lente-editie van de rommelmarkt is er ook de verkiezing van de Baron van Krottegem. Daarbij is het aan de bewoners van de wijk zelf om te bepalen wie een jaar lang de bolhoed draagt en de ambassadeur van de wijk is op tal van evenementen, te beginnen met Krottegem Kermis begin mei.

Er waren met Jannick Bultinck, Jürgen Deckmijn en Janwillem Van Maele drie verschillende kandidaten, elk met hun achtergrond. Iets over half zes maakte Frank Wauters de naam van de nieuwe baron bekend. Uiteindelijk stemde de wijk massaal op Janwillem Van Maele. Hij is een van de mensen achter het Pelzen. Het initiatief dat in het voorjaar van 2015 ontstond, onder andere met een pop-up in de Ardooisesteenweg. Het was de start van vele engagementen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier