JanSan Skatepark opent de deuren

Initiatiefnemers Sander Vandekerckhove en Jan Van Wonterghem. (Foto OV)
Redactie KW

Dik tien jaar na het verdwijnen van het skatepark op het sportpark hebben de Kuurnse skaters een nieuwe locatie.

Acht jonge twintigers van vzw JanSan openen vandaag – zaterdag 6 juni – hun gloednieuw indoor skatepark. “We waren zelf 12-13 jaar toen we onze eerste skateboards kochten en naar het park op de parking van het zwembad trokken”, vertellen initiatiefnemers Jan Van Wonterghem en Sander Vandekerckhove. “Toen het daar verloederde en de toestellen finaal verdwenen was er tien jaar niets voor de Kuurnse jeugd.”

Onder de maten van Jan en Sander speelde het idee zelf het heft in handen te nemen. Ze organiseerden kleine evenementen voor skaters en bouwden zelf hun toestellen. “Vorig jaar kwam de gemeente op ons afgestapt met de vraag of wij het zagen zitten om mee te zorgen voor een vaste stek. In de loods waar vroeger StroomOp gevestigd was, gingen we zelf aan de slag.”

Met de steun van de gemeente

Met de financiële steun van de gemeente voor het bouwen van de toestellen en het huren van de accommodatie, kwamen de plannen voor een gloednieuw skatepark echt van de grond. Drie dagen per week, vier maanden lang hebben de mannen van JanSan keihard gewerkt. “En het resultaat mag er zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat het skatepark uitgroeit tot een ontmoetingsruimte voor grensverleggende jongeren. Het bord met ‘verboden te skaten’ kan eindelijk verdwijnen”, zegt schepen van jeugd Frans Ramon (Groen).

“We willen een platform bieden waar jong en oud zich kan amuseren en goede tijden beleven. Net als wij op het sportpark vroeger. Het skaten is opnieuw heel populair, zeker in Kuurne. Veel van die jonge gastjes staan al wekenlang te popelen. We zijn dan ook enthousiast en bovenal trots om dit weekend voor het eerst écht te openen”, klinkt het bij JanSan.

Feestelijke opening

Op zaterdagnamiddag van 14 tot 22 uur opent JanSan Skatepark voor het grote publiek, met optredens van onder andere The Glucks, Brihang, Ntrek en de Kuurnse MC Equal. Om 17 uur tonen enkele topskaters hun kunnen in een demo.

Meer informatie vind je op www.facebook.com/jansan.skatepark.7.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier