Jagende verzamelaars op tweede Kortrijkse Brocantebeurs

Redactie KW

Ettelijke honderden toeschouwers en kandidaat kopers zakten zondag af naar de Brocante-Vintage-Retrobeurs in Xpo. De organiserende Hobby Club pakte voor deze twee editie uit met een nog groter aanbod.

De beurs richt zich naar ‘de verzamelaar’ en al wie graag oude spulletjes ziet. Zo kwamen Christiana en Remy kijken voor een beeld van heiligen. “We houden van rommelmarkten. Snuisterijtjes zijn altijd het bekijken waard. Zo kochten we onlangs een familie Mon Chichi. We hebben al een groot Mariabeeld dat we kregen van de deken van onze parochie. Vorig jaar kochten we hier een groot beeld van het Heilig Hart. Maar nu zijn we dus specifiek op zoek naar een groot beeld van de Heilige Rita”, vertellen Christiana en Remy.

Jagende verzamelaars op tweede Kortrijkse Brocantebeurs

“We maken er een dagje uit van. Het is ons verzetje. Een ding is jammer: de inkomprijs varieert op een uur tijd van 5 naar 3 euro. Persoonlijk vind ik dat niet eerlijk, dat je meer betaalt als je er vroeg bij bent”, aldus nog Remy.

Jagende verzamelaars op tweede Kortrijkse Brocantebeurs

Carina en Marnix komen uit Kuurne. “We doen veel rommelmarkten. We zijn niet speciaals op zoek naar iets, maar je kunt altijd wel iets gebruiken. Het mooie van een rommelmarkt is de snuisterijen bekijken. Je ziet aan die oude dingetjes en prullaria dat er overal een ziel in steekt. Het heeft geleefd”, zegt het koppel.

(Peter Van Herzeele/Foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier