Jacqueline Vanthournout overleden in Emelgem

Redactie KW

Op maandag 7 juni is Jacqueline Vanthournout na ziekte overleden. Ze werd uiteindelijk 79.

In haar tachtigste levensjaar is Jacqueline Vanthournout gestorven in haar woning aan de Ardooisestraat. Zij werd in Sint-Eloois-Winkel geboren en trouwde in 1958 met Eric Schelpe. Het koppel woonde eerst in de Kouterweg, later in de Kachtemsestraat, hun definitieve stek lag in de Ardooisestraat. Eric had een loopbaan als mekanieker bij de firma Verschoore in Ingelmunster. Jacqueline werkte tot haar dertigste bij schoenenbaas Lafaut in de Stationsstraat. Dan werd hun tweeling Ann en Wim geboren en stopte Jacqueline met werken om voor hen te zorgen.

Jacqueline is steeds een huiselijke vrouw gebleven die goed van karakter was. Zij was bekommerd om haar kleinkinderen en haar achterkleindochter Lowize.

Enkele maanden geleden is Jacqueline ziek geworden.

Zij was de ma van Ann en Wim en hun partners Dirk Descheemaecker en Christine Bamelis. De kleinkinderen heten Andrea, Josephine, Steven en Stefanie.

De afscheidsplechtigheid werd in familiekring gehouden in het uitvaartcentrum Snoeck. Na de crematie zal de plaatsing volgen van haar as in het urnenpark op de stedelijke begraafplaats aan de Reperstraat.

(LDB)