Jacky Lafon bakt pannenkoeken voor Make-A-Wish in Oostende

Jacky Lafon is blij dat ze de vereniging op die manier kan helpen. © JRO
Redactie KW

Op vrijdag 2 februari werd het startschot gegeven van een nieuwe jaarlijkse traditie bij Make-A-Wish: pannenkoeken bakken.

Heel wat bekende Vlamingen, zoals Roger Vandamme, Kris Wauters en Freek Braeckman schaarden zich achter het idee om een jaarlijkse traditie aan te knopen. Het startschot werd gegeven in Antwerpen, maar ook in Oostende werden pannenkoeken aan de man gebracht. Daarvoor werd Jacky Lafon ingeschakeld. De ideale vrouw op de ideale plaats. “Jacky is opgegroeid in Oostende en woonde er lange tijd. Dat maakt van haar de ideale ambassadrice om in Oostende het startschot te geven van Bake-A-Wish”, zegt coördinator Christel Vansteelandt. “Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen is de Vlaamse tak van de internationale organisatie die al decennialang de hartenwens vervult van levensbedreigend zieke kinderen. Ons doel? De kinderen hoop en vreugde geven en in één moeite een extra portie kracht om hun eigen strijd te strijden. Make-A-Wish helpt kinderen tussen 3 en 18 jaar om hun droom werkelijkheid te zien worden. Zo kunnen ze even hun ziekte vergeten en een ogenblik lang weer gewoon kind als alle kinderen zijn. Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen heeft zo de afgelopen 27 jaar al meer dan 2.600 wensen in vervulling mogen laten gaan.”

Jacky Lafon (71) bracht zo veel mogelijk pannenkoeken aan de man in Hotel Vayamundo in Oostende. “Het is altijd leuk om in Oostende te zijn. Iedereen weet hoe groot de band met deze mooie stad is. Mij inzetten voor de maatschappij en met zicht op zee, meer kan een mens niet verlangen”, zegt Jacky. “Op 16, 17 en 18 maart gaan we met tien kankerpatientjes, samen met Make-A-Wish, ook nog eens voor drie dagen naar Disneyland Parijs. Het doet goed om ze een keer te zien stralen en hun verschrikkelijke ziekte te doen vergeten.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier