Jaarlijks familiefeest Cie Tros niet langer in stadszaal Oosthove in Wervik

Tros Dance Company is het levenswerk van choreografe Roos Duquesne uit de Sint-Jansstraat. (Foto MPM)
Redactie KW

Het jaarlijkse familiefeest van Cie Tros vindt niet langer plaats in de stadszaal Oosthove, want het gezelschap verhuist naar de theaterzaal van het cultuurcentrum De Steiger in Menen.

Dat Tros dit keer Oosthove verlaat voor het familiefeest is niet echt een complete verrassing. “In het kader van 40 jaar Cie Tros willen we graag een mooie voorstelling geven”, vertelde Roos Duquesne vorig jaar. “Alleen weten we nog niet in welke zaal. Hier in Oosthove staan we met heel wat bijkomende kosten. Zo betalen we voor het huren van een toiletwagen 400 euro. De mensen moeten naar buiten om naar het toilet te gaan. Niet ideaal dus. De toiletten in Oosthove kunnen we niet gebruiken. De groepen kleden zich om in de aanpalende lokalen van het Rode Kruis. In de gang naar de toiletten is het een komen en gaan van de groepen. Om een degelijk programma te maken, moeten we ook een klank- en lichtinstallatie huren. Voor de opbouw van het podium en de repetities moeten we de zaal ook extra huren.”

Iets speciaals

Dat was dus een jaar geleden. De leden kregen voor hun ouders een flyer mee met daarin de uitleg over de verhuizing naar De Steiger. ‘Omwille van het 40-jarig bestaan willen we er iets speciaals van maken’, zo lezen we. ‘Om het beste van onszelf te kunnen geven en om het feest in ideale omstandigheden, zoals comfortabele zitplaatsen, voldoende nette kleedkamers, een groot podium, klank en licht, te laten plaatsvinden, zijn we op zoek gegaan naar een theaterzaal die hieraan voldoet en met alle faciliteiten voor een mooi optreden.’

“Alles gebeurde in overleg met de ouderraad”, zegt Roos Duquesne. “Qua accommodatie, ruimte en tijd waren we in Oosthove beperkt. Zelf doe ik de algemene regie voor het familiefeest niet meer. Daarvoor zorgt lesgever Alex. Hij is afkomstig uit Griekenland en woont in Gent.”

En keert Cie Tros volgend jaar dan terug naar Oosthove ? “Dat weet ik nog niet”, aldus Roos.

(Erik De Block)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier