Jaar stadionverbod voor jeugdvoetbaltrainer die agent sloeg ‘omdat hij Clubsupporters viseerde’

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft woensdag een stadionverbod van een jaar opgelegd aan een jeugdvoetbaltrainer. De man krijgt ook zes maanden celstraf met uitstel en een boete van 1.500 euro, waarvan de helft effectief.

Tijdens de wedstrijd op 8 maart, tussen Zulte Waregem en Club Brugge, kwam een groepje Clubsupporters terecht in een supportersvak van Zulte. Er ontstond een schermutseling tussen de groepen, maar de beklaagde was daarbij niet betrokken, meent de verdediging. “Hij had al de hele avond het gevoel dat de politiemannen de Club-supporters viseerden. Hij heeft een agent van het ordeteam één klap gegeven en is onmiddellijk opnieuw gekalmeerd“, zei zijn advocaat, die de gevorderde straf te zwaar vond.

De openbare aanklager meende dat een stadionverbod van twee jaar op zijn plaats was. De twintiger is al bijna tien jaar jeugdvoetbaltrainer. Hij kreeg al een tuchtmaatregel van de Voetbalcel, omdat hij ook een leeg blikje zou gegooid hebben. Daarvoor kreeg hij een stadionverbod van 8 maanden opgelegd en een boete van 400 euro. Daar komt nu nog een jaar stadionverbod bovenop. De man krijg ook zes maanden celstraf, volledig met uitstel als hij de opgelegde voorwaarden naleeft.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier