Jaak Lingier zegt na acht jaar bistro Louis Clesse in Oudenburg vaarwel

Martine Lesaffre, Micheline Traen, Jaak Lingier en André Meulman voor bistro Louis Clesse. "Ik wens de nieuwe eigenaars alle succes toe", zegt Jaak. (Foto LIN)
Redactie KW

Woensdag 9 maart werd de laatste werkdag van Jaak Lingier als patron van bistro Louis Clesse op het marktplein. De zaak is overgenomen door de familie Meulman-Lesaffre, die al jaren haar strepen verdient in de Oostendse horecawereld. De heropening is voorzien op vrijdag 1 april.

“Voorlopig heb ik nog geen concrete plannen om me op iets anders te storten. Wie weet, laait de passie voor chocolade weer op. Ik zal wel af en toe eens een handje toesteken bij mijn broer Carl, die een chocoladefabriek heeft rond Kortrijk”, licht Jaak een tipje van de sluier.

Jaak Lingier is ook nog altijd gemeenteraadslid voor Open VLD. Wegens beroepsbezigheden heeft hij het voorbije jaar de meeste zittingen aan zich moeten laten voorbijgaan. “Ik krijg nu veel tijd en zal de gemeenteraden opnieuw bijwonen”, verzekert Jaak. “Verder heb ik op politiek vlak geen ambitie. Of ik in 2018 nog op de lijst zal staan ? Geen idee, we zien wel”, besluit de ex-patron van bistro Louis Clesse. Jaak verdwijnt dus niet uit Oudenburg en zal zich blijven inzetten voor het kermiscomité, samen met Yannick Vandierendonck. “Zeker, want we hebben altijd heel goed samengewerkt en nieuw leven op de markt gebracht.”

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier