Izegmnaar actief bij Noordzee Helikopters Vlaanderen

Voor May Verledens hebben vliegtuigen en helikopters geen geheimen meer: "Je mag vooral geen schrik hebben". (Foto Frank)
Redactie KW

May Verledens (42) studeerde telecommunicatie en elektronica. In 2007 werd hij gecontacteerd door Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) uit Oostende, een burgerbedrijf dat search and rescue doet in verschillende landen op verschillende continenten. “Ik opereer nu vanuit Rotterdam en Den Helder en wij doen reddingen en zoekacties langs de Nederlandse kust, net zoals Koksijde dat doet aan de Vlaamse kust.”

Vermiste catamaran

Twee weken geleden werd May en zijn team ‘s avonds om 20 uur opgeroepen om een vermiste catamaran op te sporen. “Een van de drie opvarenden zou mogelijk vermist zijn en alle radiocontact was verbroken. Vijftien minuten later waren we met de heli daar waar ze gesignaleerd werden, maar de catamaran was niet meer te bespeuren.”

“We zijn onmiddellijk een zoekopdracht begonnen en vonden de catamaran op een klein schiereilandje dichtbij Amsterdam. Het drietal was daar aangemeerd om er de nacht door te brengen.”

(IB-foto Frank)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 4 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier