Izegemse vrouw vindt vader na 40 jaar terug via Facebook

Redactie KW

“We hebben elkaar al die jaren moeten missen, maar nu zullen we ruimschoots de verloren tijd inhalen.”

Noortje van Eynde (41) woont met haar drie kinderen Jeff (13), Annelies (15) en Yorick (19) in de Eigenhaardstraat in Izegem. Haar echte vader heeft ze nooit gekend. “Ik wist alleen dat hij Rijndert Jonker heet en in Nederland woont”, zegt ze. “Mijn mama is anderhalf jaar na mijn geboorte naar België teruggekeerd en ik zag mijn stiefvader als mijn papa. Maar ik heb me al die tijd wel afgevraagd wie mijn echte vader nu wel is.”

Binnenschipper

Enkele maanden geleden besloot Noortje nogmaals de naam van haar echte vader in Google in te tikken. “Uit eerdere zoektochten had ik enkel kunnen afleiden dat hij binnenschipper was, meer niet. Maar plots zag ik een Facebookprofiel opdoemen. Ik viel haast van mijn stoel.”

“Ik trok mijn stoute schoenen aan en stuurde de man in kwestie een bericht. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een half uurtje later al een antwoord. Ik moest niet verder zoeken, ik had mijn papa gevonden”, vertelt ze met pretoogjes. Later volgde een ontmoeting. “Ik heb me flink moeten vermannen, want de traantjes zaten klaar.”

(PV – GF)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier