Izegemse therapeut in beroep tegen veroordeling voor aanranding

Redactie KW

Een 48-jarige therapeut uit Kachtem heeft beroep aangetekend tegen een vonnis van de correctionele rechtbank van Kortrijk. Dat bevestigt zijn advocaat, Jef Vermassen, donderdagavond.

Op 5 januari werd de Izegemse therapeut veroordeeld tot twaalf maanden met uitstel voor aanranding van een patiënte. Voor verkrachting werd de man wel vrijgesproken.

Op 21 augustus 2014 stapte een jonge vrouw naar de politie. Ze was met problemen aan de onderrug en de nek bij de therapeut terechtgekomen. Ze legde klacht neer omdat ze naar eigen zeggen tijdens de therapie door de man was aangerand. Een tweede klacht, van een andere patiënte, volgde.

De therapeut ontkende dat hij grensoverschrijdend gedrag had vertoond. Hij volgde gewoon de therapie van het energiewerk, een Oosterse behandeling. Maar volgens de rechtbank ging de man wel degelijk zijn boekje te buiten, vooral door onvoldoende toe te lichten hoe hij precies te werk zou gaan. Hij kreeg een straf met uitstel en moest een provisionele schadevergoeding van 2.500 euro betalen aan een slachtoffer. “Ik heb op vraag van mijn cliënt beroep aangetekend tegen die uitspraak”, bevestigt Vermassen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier