Izegemse kermisweek steekt in retrojasje

Nadia Staes, Carlos Vandenbroucke, Kurt Grymonprez en Walter Deprauw kijken al uit naar Iseghem Kermis. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Izegem Kermis gooit het dit jaar over een andere boeg. Het hele programma heeft een retrojasje aangetrokken, maar de vaste waarden blijven behouden.

Izegem Kermis wordt dit jaar met een imposante retro-affiche aangekondigd. “We haalden zelfs de oude naamgeving ‘Iseghem’ weer van stal”, aldus schepenen Nadia Staes en Kurt Grymonprez (SP.A). “Zo knopen we aan met het rijke verleden van onze kermis, die in 1855 voor het eerst georganiseerd werd.”

Vrijdag 2 september gaat de kermisweek officieel van start en zal het stadsbestuur voor het eerst sinds lang een rondgang maken op de kermis. Dinsdag 6 september staat nu al met stip genoteerd bij veel Izegemnaren, want dan vindt de jaarlijkse seniorendag plaats. “Een jaarlijkse hoogdag”, vult Walter Deprauw van de stedelijke seniorenraad aan. “Ook alle lagere scholen van onze stad zullen van de partij zijn, net als de vele volksspelen. Nu nog duimen op mooi weer.”

Donderdag 8 september wordt het centrum dan weer ingepalmd door Izegem Koers en een dag later is er het wielercriterium op Becelaers Hof, de oudste wielerwedstrijd van de stad.

Zondag 11 september – Koekezondag – wordt er om 21.30 uur een feestelijk vuurwerk aan Wandel op de Mandel de lucht ingeschoten. Die dag vindt ook Open Monumentendag plaats in Izegem. “Het wordt een week bomvol activiteiten en feest in Izegem”, besluiten schepenen Kurt en Nadia.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier