Izegemse jongeren bekijken evenementen door hun lens

Op de foto zie je van links naar rechts Jens Verburgh, Liam Verbeke, Annabel Vanhove, Corneel Van der Cruyssen en Kilian Lietaert. De vijf West-Vlaamse leden van Corez Photography. Willem Devriendt uit Zwijnaarde staat niet op de foto. (GF) © (GF)
Redactie KW

De dag van vandaag is de smartphone hét fototoestel bij uitstek, maar toch zijn er ook jonge mensen die een degelijke camera hebben en die kunnen hanteren. Corez Photography bestaat uit zes enthousiaste jongeren die het collectief eigenhandig uit de grond stampten. Ze leggen zich toe op eventfotografie en willen graag actief zijn in heel Vlaanderen.

Wie een event organiseert, kijkt er graag nadien eens op terug om herinneringen op te halen. En hoe kan je dat beter doen dan met mooie foto’s en leuke filmpjes van het evenement.

“Vanuit dat oogpunt is Corez Photography eigenlijk gestart.” begint oprichter Corneel Van der Cruyssen uit Oostrozebeke. “Ik was vroeger lid van KLJ Oostrozebeke en we waren op zoek naar een fotograaf voor onze jaarlijkse zomerfuif. Omdat alle fotografen uit de buurt nogal duur bleken voor onze jeugdbeweging, gingen we op zoek naar een goedkoper alternatief. Ik was op dat moment al wat aan het experimenteren met de camera van mijn ouders en van het één kwam het ander.”

Costa del Rwuzebeke

“Ik nam de foto’s voor Costa del Rwuzebeke in 2016 en ik was eigenlijk best tevreden met het resultaat. Ook van anderen kreeg ik positieve commentaren op mijn foto’s. Al snel kreeg ik de vraag om ook op andere fuiven foto’s te nemen. Ik kwam zo op verschillende plaatsen terecht, onder meer in Izegem. Ik verzamelde alle foto’s op een facebookpagina en kreeg heel wat mooie commentaren te lezen. Ik besloot om het kind een naam te geven en doopte de Facebookpagina ‘Corez Photography’. Ik vond het leuk klinken en ik wou graag een aantal letters uit mijn naam gebruiken, vandaar de keuze.”

Vandaag bestaat Corez Photography uit zes enthousiaste jongelingen die bijna allemaal in West-Vlaanderen wonen. “Annabel Vanhove (Izegem), Kilian Lietaert (Oekene), Willem Devriendt (Zwijnaarde), Liam Verbeke (Izegem), Jens Verburgh (Oostende) en ikzelf vormen samen het collectief.” weet Corneel.

“Door samen te werken werd het een pak makkelijker om alle opdrachten aan te nemen”

Snel anderen aanspreken was voor Corneel een logische zet. “Ik merkte al snel dat de vraag naar een eventfotograaf erg groot was en zo ging ik eens polsen bij een aantal vrienden om de handen in elkaar te slaan. Ik leerde Kilian en Annabel kennen op een fuif en zo ging de bal aan het rollen. Later kwamen ook Liam, Jens en Willem onze groep vervoegen en dat was geen overbodige luxe, we hebben allemaal ons werk en dat vinden we natuurlijk wel aangenaam.”

“Door samen te werken werd het een pak makkelijker om alle opdrachten aan te nemen.” zegt Corneel. “Ik hoefde geen opdrachten meer af te zeggen. Samen richtten we in 2016 ons huidige collectief op. De goede sfeer en de vriendschap zorgt ervoor dat we op vandaag nog steeds actief zijn en dat is natuurlijk heel plezant. Het is leuk samenwerken.”

Corez Photography is momenteel niet enkel in West-Vlaanderen actief. “We richten ons niet op een bepaalde regio, maar staan open voor evenementen in heel Vlaanderen. Zo kennen ze ons ook al in de Gentse Overpoortstraat, waar we regelmatig aan de slag zijn in verschillende cafés en op feestjes en fuiven. We hebben een groot netwerk van fotografen en andere medewerkers waardoor we een zeer snelle en correcte service kunnen garanderen. Daar willen we dan ook graag voor staan.”

Dromen van festivals

“We zijn momenteel dus al actief in Gent, maar daar mogen zeker nog andere steden bij komen. We zien het best groots want het liefst willen we actief worden in heel Vlaanderen. We hopen daarnaast om ooit ook op een aantal verschillende festivals aan de slag te kunnen.”

“Meer zelfs, we zijn nu effectief bezig om ervaring op te doen in die sector zodat we met onze expertise een uitstekende service kunnen bieden. Voorlopig is dat dus toekomstmuziek, maar we hopen dat die droom ooit werkelijkheid wordt.”

Het collectief bestaat op vandaag uit een kernteam van zes, maar ze staan altijd open voor nieuw talent. “Momenteel kunnen we de vraag aan en zijn we niet op zoek naar uitbreiding, maar nieuw en fris talent is zeker welkom om zich voor te stellen. We zitten in een booming business, dus het kan snel gaan”, oppert de groep.

“Iedereen die gepassioneerd is door fotografie, over een DSLR-camera beschikt en af en toe eens een centje zou willen bijverdienen mag zich zeker aan ons voorstellen. Dat kan via onze facebookpagina of met een mailtje naar kilian@corez.be, annabel@corez.be of corneel@corez.be.”

Wie een idee wil hebben van de foto’s van Corez Photography kan ook terecht op de facebookpagina van de groep, www.facebook.com/corezgrfx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier