Izegemse jeugdbewegingen organiseren tweede SPUK-tocht

© Foto Wim
Redactie KW

Vorig jaar organiseerden de vier jeugdbewegingen van Izegem Centrum de allereerste editie van hun SPUK-tocht. “Vorig jaar was de tocht een groot succes en dat willen we ook dit jaar zeker evenaren” , zegt Jens Malfait van de Padvinders van Sint-Joris.

Het concept blijft helemaal hetzelfde. “Tussen 17 en 18 uur kunnen alle wandelaars van start gaan en op hun eigen tempo de wandeltocht afwerken. Tussendoor zijn er verschillende stops voorzien waar de innerlijke mens versterkt kan worden”.

Begin- en eindpunt van de SPUK-tocht wordt zaal Nele achter de Sint-Tillokerk. “Alle deelnemers hebben een uur de tijd om te vertrekken tussen 17 en 18 uur. Iedereen wandelt op zijn eigen tempo en we komen opnieuw aan in Zaal Nele na afloop van de tocht. Het wordt een aangename wandeling die ook voor kinderen zeker mogelijk is. We zullen waarschijnlijk tussen de vijf en de zes kilometer stappen”, vertelt Jens. “Bij aankomst in zaal Nele zorgen we voor wat ambiance met het bandje Crêpe Brulée. Zij komen spelen en zorgen voor een leuke sfeer zodat we de avond in stijl kunnen afsluiten.”

“Inschrijven voor onze SPUK-tocht op zaterdag 16 april kan eenvoudig via een mailtje naar spuktocht@gmail.com. Je ontvangt dan een mailtje terug en schrijft gewoon het juiste bedrag over op ons rekeningnummer. Pas na ontvangst van betaling is je inschrijving definitief. Volwassenen betalen 13 euro, kinderen onder de 12 jaar mogen meestappen en smullen voor 10 euro. Iedereen is meer dan welkom, ook mensen die totaal geen link hebben met een jeugdbeweging. We hopen gewoon zoveel mogelijk mensen bijeen te krijgen en iedereen een gezellige avond te bezorgen” ,zegt Jens. (Melissa Vanwijnsberghe)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier