Izegemse in Londen: "Mijn Britse vrienden zijn allemaal in shock"

24/06/16 om 12:27 - Bijgewerkt om 12:27

Evelien Barbe woont en werkt in Londen en is samen met een Brit. De gewezen Izegemse is bijzonder kwaad over de Brexit. "De meeste mensen hebben geen idee van wat ze echt gedaan hebben", zucht ze ontgoocheld.

Izegemse in Londen: "Mijn Britse vrienden zijn allemaal in shock"

Evelien woont met haar partner Andrew in Londen. Ze maakte de hele Brexit-stembusgang van op de eerste rij mee en moet met lede ogen aanzien hoe de bevolking een drastische beslissing nam. "Mijn vriend en mezelf en iedereen binnen onze kennissenkring: allemaal waren we 'remain'. Maar wij wonen dan ook in London, een progressieve stad met immens veel immigranten en buitenlandse invloeden", opent ze.

Delen

"Onzin met lepels suiker naar binnen gekregen"

"De Europese Unie is niet perfect en is een logge machine, maar weggaan is volgens mij een heel slecht idee. Ik heb verschillende bronnen opgezocht - van professoren over economisten tot specialisten in Europees recht - en allemaal waren ze het er over eens dat het een slecht idee is om de Europese Unie te verlaten. Het grote probleem is echter dat de populaire pers hier een angstcampagne opgezet heeft. Daardoor heeft de doorsnee burger heel wat onzin met lepels suiker naar binnen gewerkt gekregen. De meeste mensen hebben volgens mij geen benul van wat ze echt gedaan hebben."

Dat het zo zou uitdraaien, dat had Evelien niet helemaal verwacht. "Ik had het gevreesd, maar ik was hoopvol. Nu ben ik dat niet meer: ik ben kwaad, ontgoocheld... Mijn Britse vrienden vertellen me dat ze in shock zijn. Een vriendin zei me dat ze zich een vreemdeling in eigen land voelt. Het land is in twee delen gesplitst. De shock is enorm."

Geen argumenten

"Weet je, ik heb met Brexit-supporters gesproken en velen konden geen enkel valabel argument voorleggen, behalve 'de immigranten nemen onze jobs af', 'wij willen ons land terug', enzovoort. Kortom: onzin en propaganda. Welke gevolgen deze beslissing nu zal hebben voor ons land? Alles staat hier nu op de helling. In de eerste emoties van het moment heb ik daarnet al een tekst gepost op Facebook, die vat het eigenlijk wel samen", besluit ze.

Izegemse in Londen: "Mijn Britse vrienden zijn allemaal in shock"

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!