Izegemse buurt Bosmolens krijgt grondige facelift

De initiatiefnemers en vooraan schepen Caroline Maertens. © Wim
Redactie KW

Zaterdagmiddag stak schepen van Patrimonium Caroline Maertens de eerste spade in de grond waar vanaf maandag wordt gestart met de bouw van een nieuw wijklokaal op de Bosmolens.

Het wordt een polyvalent gebouw dat aan de nieuwste duurzaamheidseisen zal voldoen. De bebouwde oppervlakte zal 352 m² bedragen. Het bedrijf Myldes uit Bellegem wil tegen het bouwverlof de vloerplaat aanleggen en tegen het kerstverlof klaar zijn met de hele prefabconstructie. Eind juni 2017 kan de speelpleinwerking van start gaan nadat het speelplein zelf ook een opwaardering zal gekregen hebben. Het prijskaartje komt op 852.000 euro, btw inclusief.

Met dit project wil het stadbestuur de buurt opwaarderen en de verenigingen een extra mogelijkheid geven om er een deel van hun werking in onder te brengen. Het wijklokaal zal opgenomen worden in de lijst van stadspatrimonium dat door wijkbewoners, verenigingen en externen zal kunnen gehuurd worden. De bestaande gebruikers van de site zijn het jeugdvoetbal van KFC Izegem en het Amerikaans voetbal van de Tribes.

(LDB – foto Wim)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier