Izegemse brandweerman Detlef Manhaeve vermist

28/09/16 om 09:50 - Bijgewerkt om 10:02

Sinds maandagmiddag is brandweerman Detlef Manhaeve vermist. Volgens zijn zus ligt een plotse liefdesbreuk aan de basis van de verdwijning.

Izegemse brandweerman Detlef Manhaeve vermist

© Facebook

Detlef Manhaeve (40) uit de Sint-Janstraat in de Izegemse deelgemeente Kachtem werd maandagmiddag rond 17.30 uur voor het laatst gezien door een buur. "Maar sindsdien ontbreekt elk spoor van hem", zeg zijn zus Daphné Vermeulen. "Waar mijn broer naartoe is, weten we echt niet."

Daphné vermoedt dat een plotse liefdesbreuk aan de basis ligt van de verdwijning. "Detlef was al even samen met een dame uit het Nederlandse Terneuzen en wilde zij leven verder met haar uitbouwen. Het was hem menens, want hij had ondertussen al zijn domicilie naar Terneuzen verplaatst en had ook plannen om de brandweer van Izegem in te ruilen voor die van Terneuzen. Maar na een reis kreeg mijn broer plots te horen dat de relatie voorbij was. Hij mocht zijn spullen verzamelen en vertrekken. Dat kwam als een donderslag bij heldere hemel."

Smartphone achtergelaten

Detlef, die bij Infrabel in Gent werkt, is met de noorderzon verdwenen. "Normaal 'plakt' zijn smartphone aan zijn handen, nu heeft hij die gewoon achtergelaten. Dat maakt ons erg ongerust", aldus Daphné. "Ook zijn eigen hond en die van onze mama liet hij gewoon bij hem thuis achter."

Daphné heeft echt geen idee waar haar broer kan zijn. "Detlef is nochtans een sociaal en positief ingesteld iemand, maar die liefdesbreuk heeft hem gekraakt. Hij raadpleegde zelfs al een dokter omdat hij zich maar niet beter voelde. We hopen echt dat we Detlef snel - en in goede gezondheid - terug aantreffen.

Detlef Manhaeve is 1,90 meter groot en robuust gebouwd. Hij heeft kort haar en een stoppelbaard. Bij zijn verdwijning droeg hij een jeansbroek. De rest van zijn kledij is niet geweten.

Wie Detlef gezien heeft of weet waar hij verblijft kan contact opnemen met de politiezone Riho op 051 26 26 20.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!