Izegemse Bosniërs zetten hulpactie op poten

Denis Fetic (links) en Melagin Zvonic willen een grootscheepse hulpactie organiseren voor hun getroffen landgenoten in Bosnië. (Foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Ruim 1 miljoen Bosniërs, meer dan een kwart van de bevolking van het land, zijn getroffen door gigantische overstromingen. Denis Fetic en Melagin Zvonic, twee Izegemse Bosniërs, willen een hulpactie organiseren.

Denis Fetic (36) woont al zestien jaar in de Jan Breydelstraat in Izegem. Momenteel volgt hij een opleiding als chauffeur. Melagin Zvonic (50) heeft dan al weer 21 jaar zijn stek in de Olmenstraat op De Mol in Izegem, waar hij samen met zijn echtgenote Atija (45) woont.

De Bosnische gemeenschap organiseert op zaterdag 31 mei een humanitaire barbecue in de feestzaal van basisschool Belle-Vue. “We zullen er Bosnische gerechten serveren en willen tegelijk het startschot geven van onze inzamelactie”, aldus Melagin. “De benefiet organiseren we trouwens samen met onze Belgische vrienden.”

Melagin en Denis roepen alle Izegemnaars op om hun duit in het zakje te doen. “Financiële giften, hoe groot of klein, zijn altijd welkom. Maar we zijn ook op zoek naar een pak hulpgoederen. “Droge voeding, hygiënische producten, babyvoeding, luiers, medisch materiaal… Alles buiten luxeproducten. Ook gereedschap, zoals schoppen, zal nuttig zijn.”

De Izegemse Bosniërs werken voor het transport samen met het Rode Kruis en zullen de goederen zelf ter plaatse afgeven. “Zo zijn we zeker dat alles in de juiste handen terechtkomt. We willen iedereen vragen om de hulpgoederen met een alcoholstift duidelijk van een ‘H’ (van humanitair, red.) te voorzien. Zo kunnen die zeker niet doorverkocht worden. We zijn ook nog op zoek naar een transportfirma die ons wil helpen om de goederen daar te krijgen. We zijn er zeker van dat de Izegemnaar zijn hart zal tonen.”

Zaterdag 31 mei vanaf 11.30 uur in de basisschool Belle-Vue: humanitaire barbecue aan democratische prijzen. Alle info bij Melagin Zvonic op 0495 71 48 37. (PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier