Izegemnaren vieren vakantie in eigen stad

Redactie KW

Op de site rond het cultureel centrum De Leest en zaal ISO vond zondag de derde editie van Ip zin zundags plaats. Ondanks het wat frissere weer en de afwezige zon, zakten vele families af om een fijne namiddag te beleven. “Vorig jaar klokten we af op een 1.500 bezoekers en uiteraard hopen we om dit jaar nog meer volk te lokken”, vertelt mede-organisator Kevin Deleu.

De aanwezigen werden net voor de middag getrakteerd op een gratis aperitief, waarna hongerige magen gevuld konden worden bij de foodtrucks. De blikvangers in de namiddag waren accordeonist Ludo Ghielens, zangeres Jennifer Berton, coverband De Wilfrieds en Bandit Live. Tenslotte sloot DJ Stef de avond af met een afterparty met muziek uit de jaren 50, 60 en 70.

Ook de allerkleinsten konden naar hartenlust spelen en ravotten op het evenement. Er waren springkastelen, twee kindvriendelijke shows en een aantal gekke fietsen. Bovendien stond het Izegemse kinderanimatieteam Sjo-bizz klaar om de kinderen prachtig uit te dossen met grime, glittertattoos en gekke kapsels.

“Het concept zit heel goed in elkaar”, vertellen zussen Melanie en Faustine Vanderbeke. “Er is heel veel te doen voor de kinderen maar ook de ouders kunnen genieten van hun zondag. Ook iedereen die hier vandaag op het podium staat, draagt bij aan de leuke sfeer.”

Wie dit zomerse evenement gemist heeft, krijgt op zondag 5 augustus een nieuwe kans. Blikvangers op het programma zijn dan Ronny Baert, de Vlaamse zanger, Tjeeventig en Hanny-D. Ook voor de kinderen staat opnieuw heel wat leuks op het programma zoals een ballonshow en een kinderdisco.

(CT – foto CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier