Izegemnaar trouwt met Anita Bade uit Bad Zwischenahn

Anita Bade uit Bad Zwischenahn voelt zich geborgen in de Izegemse armen van Maarten Dejonckheerde. (Foto CLY)
Redactie KW

Het jonge koppel verpersoonlijkt de Izegemse verbroederingsgedachte, want Anita is afkomstig van de Duitse zusterstad Bad Zwischenahn.

Het sprookje tussen Maarten Dejonckheere (30) en Anita Bade (26) begint een goeie tien jaar geleden, tijdens een uitwisselingsproject tussen het JOC en het jeugdhuis van Bad Zwischenahn.

“Zo kwam ik in april 2004 voor het eerst in Izegem”, opent Anita in vlekkeloos Nederlands. “En ontmoette ik Maarten. Of het meteen raak was? Het scheelde toch niet veel, want eind mei van dat jaar waren we al een koppel.”

Afstand

Anita en Maarten waren bij de start van hun romance respectievelijk 16 en 20 jaar oud en er was letterlijk een grote afstand te overbruggen. “Achteraf bekeken misschien een vreemde situatie”, aldus Maarten. “Maar we stonden er allebei niet bij stil. Het voelde erg natuurlijk aan.”

Na die drie jaar waren zowel Maarten als Anita afgestudeerd en werd voor het eerst over samenwonen gepraat. “We waren er eigenlijk snel uit dat we ons in Izegem zouden vestigen”, zegt Anita. “Ik had het hier gewoon erg naar mijn zin. En dankzij mijn Nederlandse mama was ik ook de taal machtig. In juli 2007 heeft mijn papa me naar Izegem gebracht, voorgoed.”

Kleuterleidster

Ondertussen voelt ze zich hier perfect thuis. “Ik heb een uitgebreide vriendenkring, een leuke job… En ik heb hier mijn grote liefde gevonden. Wat heeft een mens meer nodig?”

Anita beseft dat haar leven er compleet anders kon uitgezien hebben, mocht ze Maarten nooit tegen het lijf gelopen zijn. “Dan woonde ik waarschijnlijk nog in Bad Zwischenahn én was ik nooit kleuterleidster geworden. Naar Izegem komen was de beste beslissing van mijn leven. Ik voel me ondertussen een rasechte Izegemnaar.”

(PVH-foto CLY)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 30 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier