Izegemnaar dingt mee naar titel van meest verleidelijke man van Vlaanderen

Redactie KW

Binnenkort kunnen we met z’n allen De Meest Verleidelijke Man van Vlaanderen kiezen. Izegemnaar Jonathan Lotoi besloot zijn kans te wagen en dingt binnenkort samen met ruim 250 andere mannen mee naar de titel.

“Het is de eerste keer dat ik aan een dergelijke verkiezing deelneem, maar ik wil mij wel voor de volle honderd procent geven,” klinkt het vastberaden en enthousiast.

Binnenkort gaan Flair en Pabo voor het eerst op zoek naar De Meest Verleidelijke Man van Vlaanderen. De verkiezing startte op 1 februari en tot 28 februari kunnen verleidelijke mannen zich nog inschrijven voor de verkiezing. Izegemnaar Jonathan Lotoi besloot ervoor te gaan en is intussen ingeschreven. “Ik zag reclame voor de verkiezing passeren op Facebook en het leek mij meteen wel iets leuk om eens aan deel te nemen. Ik heb me niet lang daarna ingeschreven,” begint Jonathan. “Ik ben nochtans een leek op dat vlak. Ik nam nooit eerder deel aan een verkiezing of een andere talentenjacht, dus ik weet eigenlijk niet goed waar ik aan begin.”

Vanaf 1 februari konden mannen zich inschrijven voor de verkiezing. “Bedoeling was om een foto te uploaden. Ik heb even in de foto’s op mijn gsm gebladerd en koos het meest spontane exemplaar. Ik hoop dat die foto in de smaak valt!”

“Tot eind deze maand kunnen mannen zich inschrijven. Van 1 tot en met 13 maart is het dan tijd om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen,” weet Jonathan. “Bedoeling is om in die dagen zoveel mogelijk mensen te winnen voor je foto en die effectief te laten stemmen. De twaalf mannen die met hun foto de meeste stemmen verzamelen, worden dan vanaf 14 maart gepubliceerd op de website. Vanaf dan is stemmen niet meer mogelijk en is het de beurt aan de vakjury.”

Flair en Pabo zorgden voor een professionele jury met onder meer Goedele Liekens, Kate Ryan en Veronique De Kock. “De jury kiest dan tussen 14 en 17 maart een winnaar en die wordt De Meest Verleidelijke Man van Vlaanderen,” vertelt Jonathan. “De titel op zich is mooi, maar de winnaar mag bovendien op reis naar Spanje en krijgt ook een professionele fotoshoot. De beste foto wordt dan gebruikt voor De Meest Verleidelijke Mannen Kalender. De overige elf finalisten krijgen trouwens ook een plaatsje in die kalender.”

“De prijzen op zich zijn best mooi, dus het loont voor mij zeker de moeite om er ten volle voor te gaan. Tussen 1 en 13 maart komt het erop aan om veel stemmen te verzamelen en dat zal ik ook zeker proberen,” hoopt Jonathan. “Ik ben van plan om met flyers en via de sociale media zo veel mogelijk mensen warm te maken voor mijn foto.”

Jonathan schreef zich in een impulsieve bui in, maar ziet een deelname aan de verkiezing helemaal zitten. “Ik wil eigenlijk bewijzen dat een verleidelijke man niet per se een fake exemplaar moet zijn. In programma’s als Temptation Island krijgen we bodybuildertypes te zien en dat strookt niet met hoe ik een verleidelijke man zie.”

“Ik vind dat ik er best mag wezen, anders had ik me waarschijnlijk niet ingeschreven,” bekent Jonathan. “Ik krijg vaak complimenten over mijn ogen en mijn lach en daar ben ik wel blij mee.” Jonathan vindt zijn uiterlijk best belangrijk. “Ik zie er wel graag goed uit, ja. Ik probeer veel te sporten en mijn lichaam te verzorgen. Ik spendeer wel wat tijd in de fitnesszaal, doe tabata, wat een soort intervaltraining is, en probeer ook regelmatig te lopen. Ik vind mijn uiterlijk dus best belangrijk. Maar om nu te zeggen dat ik enorm ijdel ben, ik weet het niet. Ik heb graag dat mijn haar piekfijn ligt dus dat houdt mij soms wel even voor de spiegel in de badkamer, maar het is toch mijn vrouw Evelien die daar de meeste tijd doorbrengt,” lacht hij.

Jonathan hoopt van bij de laatste twaalf te eindigen. “Winnen zou fantastisch zijn, maar een plaatsje veroveren op de kalender zou al erg mooi zijn. Ik hoop dus dat de mensen vanaf 1 maart volop voor mij stemmen!” oppert Jonathan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier