Izegem voor twee dagen omgedoopt tot Isotopia

Burgemeester Bert Maertens overhandigt plechtig de sleutel van het gemeentehuis van Izegem. © WC
Redactie KW

Vrijdagavond omstreeks 19.45 uur was het zover: Izegem werd op elke landkaart en op menig gps-toestel vervangen door Isotopia.

Op dat moment droeg burgemeester Bert Maertens (N-VA) plechtig de sleutel van het Izegemse stadhuis over aan de president van Isotopia. Om het met de woorden van de nieuwe president van Isotopia te zeggen: “kom dat zien, kom dat zien.”

De markt van Izegem werd helemaal omgetoverd tot culturele vrijstaat Isotopia, een feeërieke plaats waar beleving centraal staat. De tweejaarlijkse opvolger is de combinatie en opvolger van zowel het Herfstmuziekfestival, als van Izegem Zomert. Met een tweedaagse vol dans, muziek, theater, spektakel en plezier wil stad Izegem de zomer met een knaller inzetten.

DJ Desperado

Dat het festival het nieuwe paradepaardje van stad Izegem moet worden, was al van bij het begin duidelijk. Nog voor alles officieel van start ging, werden de bezoekers al getrakteerd op heel wat randanimatie door ‘Theater Tol’ en op zomerse beats door DJ Desperado.

Met ‘Scala and the Kolacny Brothers’ stond meteen al de eerste grote naam op het programma. Aan het publiek te merken, was het een schot in de roos. Ook de voorafgaande acts mochten een oververdiend applaus in ontvangst nemen. Onder hen ook de muziekkapel van de Belgische Marine met Izegemnaar Bjorn Verschoore als dirigent. Op zaterdag puilt de agenda van Isotopia uit van topartiesten en topmuzikanten.

Topaffiche

Laura Tesoro, bekend van Eurosong, zal om 18.00 uur Isotopia laten daveren op haar grondvesten. Zij wordt gevolgd door meester-hypnotiseur Patrick Pickard. Daarna is het de beurt aan Ertebrekers. Ereburger van Izegem Flip Kowlier, Ingelmunsternaar Jeffrey Bearelle en Gentenaar Peter Lesage zullen de bezoekers van Isotopia om 21.00 uur laten genieten van hun West-Vlaamse muziek. Ook de inwoners van Bevergem zullen aanwezig zijn op Isotopia. Om 22h30 zullen Freddy De Vadder en co. het dak van Isotopia er ongetwijfeld afblazen. Izegemnaar, inwoners van naburige steden, u zal ogen en oren te kort komen in Isotopia!

(CT)