Izegem stelt nieuwe seniorengids voor

© OCMW-voorzitter Marc Vanlerberghe (SP.A), schepen van Senioren Nadia Staes (SP.A), Thomas Segers en Annelies Demey (De Leest).
Redactie KW

Stad Izegem lanceert een gloednieuwe Seniorengids voor 2014 en 2015. De gids is een leidraad tegen de eenzaamheid voor alle senioren.

Er zijn steeds meer senioren en er zijn er ook steeds meer die zich eenzaam voelen. Dat zijn signalen die dienstencentrum De Leest, Socioal Huis ‘t Antwoord, het Dorpshuis Emelgem en de wijkwerker regelmatig opvangen. Oorzaak van die eenzaamheid: een verminderde mobiliteit bij sommige senioren. Het project ‘In & Oud’, dat in 2012 subsidie kreeg van de Vlaamse overheid, wil daar iets aan doen.

“Een eerste realisatie is de Seniorengids, die bol staat van informatie over de verschillende stads- en andere diensten die ter beschikking staan, van de senioren”, zegt schepen Nadia Staes (SP.A-). “In de gids staat ook info over hoe senioren hun vrije tijd kunnen invullen. Hij is te verkrijgen in alle openbare diensten van stad. We plannen ook verjaardagbezoeken aan de 85-jarigen. De Telefoonster zal op geregelde tijdstippen eenzame senioren opbellen voor een babbeltje.”

“Met het Schoolproject zochten vijfde- en zesdejaarsleerlingen senioren op en vragen naar hun favoriete muziek, die dan op de ontmoetingsdag van 7 mei zullen te beluisteren zijn”, voegt Annelies Demey van DC De Leest. “Op die ontmoetingsdag worden alle thuiswonende 80-plussers uitgenodigd naar het dienstencentrum voor een gezellige namiddag.”

(IB)

Lees hierover meer in De Weekbode editie Izegem van vrijdag 2 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier