Izegem sluit de vakantie af met Isotopia

Na zaterdag heeft Isotopia nog één activiteit op de agenda: het vuurwerk op Koekezondag 10 september. © CLY
Redactie KW

Het Izegemse stadsfestival Isotopia was zaterdagavond aan zijn voorlaatste activiteit toe.

Met een stadstuinfestival rond de Sint-Tillokerk zorgden de organisatoren voor verschillende muzikale optredens, maar ook andere animatie was voorzien. Het werd een gezellige avond. Isotopia was dit jaar aan een vernieuwd concept toe. Er waren de afgelopen maanden al verschillende activiteiten op diverse locaties en dat was ook zaterdagavond het geval. Met Fin de Congé – Stadstuinfestival mikten de organisatoren op jong en oud om van de sfeer en de optredens te genieten.

Dit keer was de place to be de omgeving rond de Izegemse Sint-Tillokerk. Er waren op drie locaties evenveel podia te vinden die telkens een verschillend muziekgenre lieten horen. Op het plein voor de kerk kon je jazzoptredens horen, voor de dekenij stond klassieke muziek op het programma en net naast het Tilloplein in de Meensestraat kwamen de liefhebbers van wereldmuziek aan hun trekken. De genres waren dan misschien niet dé populaire muziek, toch konden de verschillende groepen op heel wat bijval rekenen.

Heel wat animatie

De organisatoren hadden niet enkel voor muziek gezorgd, ook aan animatie van allerlei slag was gedacht. Zo konden de aanwezigen zich laten hypnotiseren door Patrick Pickart, zorgde illusionist Steven Delaere voor rariteiten en was er ook nog tijd om te goochelen en nog meer van dat.

Kinderen konden zich uitleven op het recent geopend Tilloplein, maar ook aan grime en kappers die voor gekke kapsels zorgden was geen gebrek. Na zaterdag heeft Isotopia nog één activiteit op de agenda en dat wordt het vuurwerk op Koekezondag 10 september. Zo wordt de Izegemse kermis en een zalige zomer op de gepaste manier afgesloten. De organisatoren rekenen op daarvoor op een mooie opkomst.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier