Izegem neemt massaal afscheid van Filip Motte

Redactie KW

Woensdagochtend liep de Sint-Tillokerk in Izegem helemaal vol voor de uitvaart van Filip Motte. De N-VA-schepen stapte vorige week woensdag uit het leven.

Al ruim een uur voor de start van de afscheidsplechtigheid stond er een lange wachtrij aan de Sint-Tillokerk aan te schuiven om Filip Motte (53) een laatste groet te brengen. Het Kerkplein was verkeersvrij gemaakt en dat bleek geen overbodige luxe.

De dienst werd geopend door burgemeester Bert Maertens (N-VA), die iedereen in naam van de familie welkom heette. Hij roemde zijn collega als een uiterst bekwaam en nuchter man. “De expertise en dossierkennis die jij aan de dag legde, waren ongezien”, zei hij. “En na twee jaar intens samenwerken vervelden we van goeie collega’s tot goeie vrienden.”

Izegem neemt massaal afscheid van Filip Motte


De directie van de Sint-Jozefskliniek prees Filip Motte als een geëngageerde en perfectionistische arts, terwijl zijn vrienden van Handbalclub Izegem en wielertoeristenclub de Lesy-vrienden het over een grote leegte hadden, die Filips dood nalaat.

Opvallend: na de offerande bleef vrijwel iedereen in de kerk aanwezig, een bewijs van het grote respect waarop Filip Motte kon rekenen.

Izegem neemt massaal afscheid van Filip Motte


(PVH – Foto PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.