Izegem neemt afscheid van Belleman

Redactie KW

In de aula van uitvaartcentrum Snoeck in Izegem werd zaterdagmiddag afscheid genomen van Guy Vandendriessche, de belleman van de stad, die één week eerder onverwacht is overleden.

Bellemannen vanuit alle uithoeken van Vlaanderen, maar ook een delegatie van de Europese Snorrenclub Antwerpen en tal van vrienden en sympathisanten namen zaterdagmiddag samen met de familie afscheid van Guy Vandendriessche, beter bekend als De Belleman. Tijdens de warme plechtigheid werd stilgestaan bij de levensloop van Guy. Maar ook bij al zijn initiatieven die hij startte of verenigingen waar hij lid van was.

“Guy was een veelzijdig man: hij was niet alleen belleman van Izegem”, gaf belleman Gerard Vercautere uit Temse een opsomming. “Hij was ook lid van de Europese Snorrenclub Antwerpen, had een passie voor reuzen, was carnavalist in hart en nieren, en groot hondenliefhebber maar ook een motard. Zijn motor was zijn vrijheid maar evenzeer was hij bekend om zijn liefde voor de natuur. Je kon Guy alles vragen, hij had een eigen kijk op het leven. Hij is veel te vroeg van ons heengegaan maar zullen hem in ons hart dragen en nooit vergeten.”

Izegem neemt afscheid van Belleman

Naast de kist prijkten Guys verenhoed en de bel waarmee hij talloze keren de aandacht van het publiek vroeg bij de start van evenementen. De bel zal nu voorgoed stilblijven maar in gedachten zullen velen ze nog horen klinken, vergezeld van zijn warme stem.

(MI – foto’s Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier