Izegem klaar voor zonovergoten HeadBanger’s Ball Fest

Deze Izegemse metalheads zijn er klaar voor. V.l.n.r: Kurt Grymonprez, Pascal Glorieux, Stefaan Verhelle, Steven Lievens en Jurgen Callens. © Frank Meurisse
Redactie KW

Zaterdag 7 mei vindt de vijfde editie van het Headbanger’s Balls Fest plaats. Het metalfeestje is ondertussen uitgegroeid tot een traditie en heeft voor deze jubileumeditie een topaffiche samengesteld.

Vijf jaar geleden legden Jurgen Callens, Pascal Glorieux en Kurt Grymonprez de kiem van het Headbanger’s Balls Fest. “Dat was toen al bij al ludiek”, glimlacht Kurt. “In de bar van TC Isis brachten we enkele coverbands samen en dat was het eigenlijk. Maar met een tachtigtal fans was het wel een schot in de roos.”

Zweedse topper

De line-up voor de lustrumeditie is er eentje om duimen en vingers van af te likken. “Natuurlijk kiezen we weer om Belgische bands een kans te geven, maar de headliner van de avond komt uit Scandinavië”, zegt een trotse Kurt. “Vanuit de bakermat van de metalscene komt Evergrey naar Izegem. Deze Zweedse progressieve metalband stond ook al op het podium van Graspop en zal met twintig jaar ervaring achter de kiezen ‘t Sok op haar grondvesten doen daveren.” De andere groepen zijn System Overthrow, Wild Heart, Fretus Of Troy, Guilty As Charged, Spoil Engine en Evil Invaders.

De deuren gaan om 14 uur open, de optredens starten om 14.30 uur. Tickets kosten 20 euro en zijn via de website te koop: www.headbangersballs.be. Aan de deur betaal je 25 euro. (PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier