Izegem investeert 800.000 euro in heraanleg van Marktstraat

Philippe Verhaest

De stad Izegem trekt 800.000 euro uit voor de heraanleg van de Marktstraat. Verwacht wordt dat de werken in september 2017 van start zullen gaan.

Over de huidige situatie en vooral de toekomst van de Marktstraat is al flink wat inkt gevloeid. Het stadsbestuur gaat samen met handelaars en bewoners op zoek naar de perfecte invulling en organiseerde, na een eerste inspraakmoment in april, vanavond een tweede sessie.

“We plannen een investering van ongeveer 800.000 euro”, legt schepen van Lokale Economie Tom Verbeke (N-VA) uit. “We gaan voor een winkelstraat die weer het hart van ons handelscentrum zal vormen. We voorzien tot vijftig procent meer parkeerruimte dan dat nu het geval is.”

Dé blikvanger is de realisatie van een parkeerhaven ter hoogte van huisnummer 25. De stad kocht het bewuste pand aan en zal op die locatie 23 voldoende brede parkeerplaatsen creëren. “In de straat voorzien we ook nieuw straatmeubilair, waarbij we de lijn van de Grote Markt zullen doortrekken. We plannen ook voldoende zogenaamde ‘fietsnietjes’ om fietsen tegen te stallen.”

De handelaars en bewoners waren met velen opgedaagd.
De handelaars en bewoners waren met velen opgedaagd.© Foto SD

Bewakingscamera’s

In de Marktstraat verschijnen twee keer drie kortparkeerplaatsen die tegelijk dienst zullen doen als laad- en loszone. In de straat worden ook twee extra bewakingscamera’s geïnstalleerd.

Een concrete timing ligt nog niet op tafel. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) stelt september 2017 voorop als startdatum. “Eerder zal moeilijk haalbaar zijn, want alles moet nog vergund worden”, legt hij uit.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier