Izegem heeft met Pekker officieel stadsbier

Jef Pierens (links) en Yves Rosseel. © Frank
Philippe Verhaest

Pekker, zo heet het officiële stadsbier van Izegem. Brouwerij d’Oude Maalderij en Brouwerij Rosseel sloegen daarvoor de handen in elkaar.

De Pekker, een amberkleurig en troebel biertje met een alcoholpercentage van 6,5 procent, moet een van dé uithangborden van Izegem worden. “Over de naam hebben we niet lang getwijfeld”, zeggen initiatiefnemers Yves Rosseel en Jef Pirens. “Izegemnaars houden van het goeie leven en blijven graag lang ‘pekken’ op café, maar de naam verwijst ook naar het rijke schoen- en borstelverleden.”

Van Pekker is nu 2.000 liter gebrouwen en de ambitie is om het bier in zoveel mogelijk Izegemse cafés en restaurants aan te bieden. “Dit moet een van onze nieuwe troeven worden”, vult burgemeester Bert Maertens aan. “Pekker zal alvast verkrijgbaar zijn tijdens het feestweekend van Eperon d’Or van vrijdag 3 tot zondag 5 november.” Voor Yves Rosseel gaat met Pekker een droom in vervulling. “Ik speel al 15 tot 20 jaar met dit idee en heb met Jef Pirens eindelijk de ideale partner gevonden om dit verhaal te doen slagen.” Voor een bak Pekker (24 stuks) betaal je 24 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier