Izegem gaat uit zijn dak op Univerz

© Frank Meurisse
Redactie KW

Op zaterdag 14 mei vond de ondertussen derde editie van het populaire dancefestival Univerz plaats in Izegem. Onder andere Regi, Lil Kleine en Mark With a K stonden er op het podium.

Al vanaf de middag, toen het festival de deuren opende, kwam het volk mondjesmaat toegestroomd. Maar liefst 55 dj’s gaven het beste van zichzelf op het dancefestival in Izegem. De muziekliefhebber kon bij vier verschillende podia terecht, van hard- tot retrodancemuziek. De weergoden waren het publiek niet even gunstig als de vorige editie, maar de bezoekers bleven toch gespaard van de verwachte regenbuien.

De organisatie slaagde er voor het derde jaar op rij in om enkele grote namen naar het festival te halen: Regi, Lil Kleine, Mark With a K en Diferenz lieten de Prins Albertlaan op zijn grondvesten daveren. Naast de grote dj’s kregen enkele lokale talenten ook de kans om hun set aan het publiek te laten horen. Alleen maar positieve reacties op het festival, dat stilaan een internationale uitstraling krijgt.

De line-up ziet er fantastisch uit en ik ben zeker dat we ons ontzettend gaan amuseren

Het populaire festival trekt, naast internationale sterren, ook publiek vanuit verschillende hoeken uit ons land. Enkele jongeren uit Tienen, Hasselt, Antwerpen en Gent staken de hoofden bij elkaar en huurden een bus in om toch van het festival mee te kunnen genieten. “Univerz is top! De line-up ziet er fantastisch uit en ik ben zeker dat we ons ontzettend gaan amuseren”, zegt Niels Landuyt (18), die helemaal vanuit Gent kwam. Hier en daar viel zelfs een liefhebber uit Charleroi of Luik te bespeuren. Tot 1 uur deze nacht wordt er nog stevig gedanst, gelachen en gedronken op één van de populairste festivals van onze regio.

(KT – foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier