Izegem en Ardooie bundelen krachten met Filip Cardoen voor Flandrienwedstrijd

© Frank Meurisse
Redactie KW

Portretcartoonist en notoir wielerliefhebber Filip Cardoen organiseert naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen op zondag 5 april in Izegem, Ardooie en de deelgemeenten een etalagewedstrijd in samenwerking met een veertigtal handelaars en met de steun van stad Izegem en de gemeente Ardooie.

Peters van het project zijn drie topcoureurs van weleer: Patrick Sercu, Freddy Maertens en Eric Leman. Die laatste won de Ronde van Vlaanderen drie keer en is met Achiel Buysse, Forenzo Magni, Johan Musseeuw, Tom Boonen en Fabian Cancellara nog altijd mede recordhouder.

“Het opzet is eenvoudig”, zegt Alice Traen, projectleider lokale economie van Izegem. “In diverse etalages of op gevels en op verschillende openbare in Izegem, Emelgem, Kachtem, Ardooie en Koolskamp staan grote en kleurrijke portretcartoons van onze Flandriens, uiteraard van de hand van Filip Cardoen. Het logo van hoofdsponsor Multibazar staat op iedere portretcartoon of Flandrienbord minimum 1 en maximum 5 keer afgebeeld. Deelnemers aan de wedstrijd moeten die logo’s op alle 55 Flandrien-borden zoeken en het totale aantal invullen op het wedstijdformulier. Ze moeten ook nog invullen hoeveel juiste wedstrijdformulieren er zullen binnenkomen. Die liggen in alle deelnemende handelszaken en in het stadhuis. De ingevulde formulieren moet je deponeren in één van de 2 urnen in Multibazar in de Roeselaarsestraat 489 of in het stadhuis op de Korenmarkt, ten laatste op 20 april.”

De eerste prijs is een Venturelli fiets geschonken door Fietsen Kris Vlerick. Daarnaast zijn er nog tal van andere mooie prijzen.

“Het succes van het initiatief bij de handelaars toont aan hoe de Ronde van Vlaanderen de mensen aanspreekt”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Dit project krijgt dan ook de volle steun van stad, want ieder initiatief waarbij ondernemers een ‘podium’ krijgen, moedigt de stad met plezier aan.”

(IB- Foto FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier