Izegem: Caitlin zorgt voor je huisdieren

Caitlin Vanneste is verzot op dieren en spendeert er zo goed als al haar vrije momenten aan. (Foto SD)
Redactie KW

Caitlin Vanneste (19) is gek op dieren. Niet alleen de huisdieren die u en ik kennen, zoals een hond of een kat, maar ook reptielen, knaagdieren en wildere soorten fascineren haar. In de vakantieperiode wil ze mensen die hun dieren niet kunnen meenemen op reis, uit de nood helpen. Ze gaat met de hond wandelen, geeft de vogels eten, houdt de kat gezelschap… Een vakantie-oppas voor dieren.

Deze reportage maakt deel uit van ons Dossier Dierenleed in de zomer.

De geboren en getogen Izegemse Caitlin Vanneste uit de Heilig-Hartstraat heeft een heel groot hart voor dieren. Ze zit in het laatste jaar algemene Dierenzorg aan VABI in Roeselare en heeft zelf heel wat dieren. Er zijn twee honden, twee katten, een grote parkiet, twee distelvinkjes, drie kippen, zes muizen, achttien ratjes, een kerkuil en een woestijnbuizerd. Daarnaast heeft Caitlin ook nog een paard, die ze in haar vrije tijd ook berijdt.

Zoals haar eigen collectie al doet uitschijnen, beperkt Caitlin zich niet tot de klassieke hond, kat of vogel. Ze heeft ook ervaring met reptielen, roofvogels en zelfs vossen en andere wilde dieren, die in België niet toegelaten zijn als huisdier. “Van kleins af aan zie ik heel graag dieren”, herinnert Caitlin zich. “Maar die liefde is erg gegroeid sinds mijn Heilig Vormsel, toen mijn ouders mij als cadeau inschreven in de manège. Ik ben blijven paardrijden, ondertussen ook met mijn eigen paard, en heb gaandeweg meer dieren leren kennen en verzorgen.”

Caitlin leerde ook veel bij Sharon en Guy van Repzootic, die ondertussen een dierenpark hebben in Hongarije. Ook deze zomer gaat de Izegemse er opnieuw een handje toesteken. “Je mag daar heel wat dieren houden die in ons land niet toegelaten zijn als huisdier. Het is echt boeiend om daar te mogen meelopen. Ik leer er elke keer bij. Sharon en Guy inspireren me. Misschien wil ik later ook wel iets doen met dieren in het buitenland.”

Dierenoppas

Omdat ze zo graag dieren ziet, wil Caitlin ook haar overige vakantiedagen zoveel mogelijk spenderen voor en met dieren. Ze biedt haar diensten aan diereneigenaars aan, die op reis gaan en hun trouwe metgezel niet kunnen meenemen. “Ik ben daar twee jaar geleden op vraag van vrienden en familie mee gestart. Vorig jaar kreeg ik ook vragen van hun kennissen en dit jaar is er alleen maar meer vraag naar. Er zijn natuurlijk heel veel honden en katten, maar ik ga ook langs bij iemand met reptielen en papegaaien. Ik geef ze eten en drinken, controleer of alles nog in orde is, speel met de dieren die gezelschap nodig hebben…”

De dieren blijven zoveel mogelijk thuis. Niet alleen uit praktische overwegingen voor de woning van het gezin van Caitlin, maar ook omdat het voor hen beter is als ze in hun bekende omgeving kunnen blijven. Van 30 juli tot 6 september zit de dierenoppas in het park in Hongarije. De overige weken kan je een beroep op haar doen.

Contact: 0498 97 43 18.