Is grootste fles Vedett in Marke te zien?

Bij bouwwerken Heremans in Marke staat een 'fles Vedett' van zo'n 20.000 liter. (Foto AXV)
Axel Vandenheede

Staat de grootste fles van het biermerk Vedett bij bouwbedrijf Heremans in Marke? In de ‘fles’, die half verscholen staat, kan meer dan 20.000 liter.

Het bouwbedrijf is gevestigd langs de N43 in Marke. Achter het gebouw staat de ‘fles’ Vedett Extra Blond… omgekeerd. “Wees gerust: in onze gigantische fles zit geen bier”, zeggen Hendrik Heremans en zijn vrouw Sophie, zaakvoerders van het bouwbedrijf, lachend. “Het gaat trouwens niet om een fles, maar wel om een silo.

Betonmengsel

“We zijn intussen twee jaar op deze site gevestigd en hebben al ongeveer één jaar deze silo in gebruik. Die is van de producent Diamur. We hebben onszelf ook de ogen uitgewreven toen de silo, waarin we tot 20.000 kilo betonmengsel kwijt kunnen, arriveerde. We wisten namelijk niet dat de silo er precies als een flesje van het biermerk Vedett zou uitzien. Al is het natuurlijk wel heel leuk.”

Zelf drinkt Hendrik, die best trots is op zijn ‘megafles’, ook wel graag eens een pintje van dat biermerk. “Ik zit al lang in deze stiel en heb tot nu toe nooit eerder zo’n silo zien staan. Die is dus vrij uniek.”

Reclame

Brouwerij Duvel-Moortgat, die de verschillende soorten Vedett brouwt, sloot met silobouwer Diamur een overeenkomst af om een aantal ‘Vedett-silo’s’ te produceren als vorm van ludieke reclame. In een silo kan er tot 22,5 kubieke meter mortel worden opgeslagen. Er zou dus tot 22.500 liter bier in kunnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier