Inzamelactie voor kansarme kinderen in Zeebrugge en Knokke-Heist is groot succes

10/11/16 om 14:05 - Bijgewerkt om 14:03

De voorbije weken doneerden al heel wat mensen snoep- en speelgoed voor de kansarme kinderen in de regio Zeebrugge en Knokke-Heist.

Inzamelactie voor kansarme kinderen in Zeebrugge en Knokke-Heist is groot succes

Aanvankelijk was het de bedoeling van Katrien Lefever en Veronique Landuyt om speelgoed in te zamelen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben in de regio Zeebrugge en Knokke-Heist. In samenwerking met het OCMW slaagden de buurvrouwen er ondertussen in om van hun inzamelactie een succes te maken. "De respons is echt heel erg groot", zegt Katrien. "We hadden wel wat reactie verwacht, maar het speel- en snoepgoed blijft toestromen. Verschillende mensen geven ons zelfs cash geld om speelgoed te kopen. Uiteraard bewijzen we achteraf met het kassaticket dat we effectief speelgoed hebben aangekocht ermee."

Winkelketens

Aanvankelijk stonden de grote winkelketens niet te springen om te helpen. Door de vele goede reacties sprongen ook zij mee op de kar. Zo kregen de vrouwen van Colruyt al enkele kilo's snoep én mochten ze van het bedrijf achter Kidibul 300 flessen kinderchampagne komen afhalen. Bij sportwinkel Decathlon mochten de buurvrouwen uit Zeebrugge dan weer 60 ballen afhalen. Door de enorme respons zullen de vrouwen meer dan waarschijnlijk extra kinderen kunnen helpen dan oorspronkelijk gedacht. Zo zullen ook kinderen uit de regio Blankenberge vermoedelijk mogen rekenen op een pakketje van de Sint.

Opvallend: de buurvrouwen weten niet voor wie ze het speelgoed inzamelen. Door de wet van de privacy geeft het OCMW die gegevens niet prijs.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!