Inwonersaantal kent recordstijging in Bredene

Redactie KW

Het Bredense bevolkingsaantal is vorig jaar met 346 inwoners toegenomen. Een absoluut record in vergelijking met de voorbije jaren. Het totaal aantal inwoners klokte op 31 december vorig jaar af op 17.301.

Het inwonersaantal stijgt al geruime tijd. In 1995 telde Bredene nog 13.043 inwoners, tien jaar later, in 2005, waren dat er al 15.116 terwijl dus eind vorig jaar 17.301 inwoners in het bevolkingsregister stonden ingeschreven. Een gemiddelde stijging van 1.000 inwoners per vijf jaar.

2014 was een recordjaar: de voorbije 20 jaar was de stijging immers nooit groter. “De grote stijging dit jaar heeft vooral te maken met de ingebruikname van een gedeelte van de uitbreiding van de sociale woonzone Noord-Ede. Maar ook kleinere verkavelingen zoals in de Fritz Vinckelaan zorgden voor een grotere toename”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

Verwacht wordt dat de groei zet zich ook de komende jaren doorzet. “Ondertussen investeert ons bestuur volop in bijkomende accommodatie. Meer inwoners betekent immers ook meer noodzaak aan sport- en ontspanningsinfrastructuur, betere en veiligere wegen en fiestpaden… Daarnaast staat Bredene niet stil op het vlak van dienstverlening: verschillende diensten krijgen er extra personeelsleden bij en er wordt geïnvesteerd in digitalisering”, aldus burgemeester Vandenberghe.

(JC)