Inwoners Zonnebeke mogen mening over reilen en zeilen in de gemeente geven

15/06/16 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Woensdag lanceerde het gemeentebestuur van Zonnebeke een 'groote' bevolkingsbevraging die tegen het einde van het jaar moet afgerond zijn

Inwoners Zonnebeke mogen mening over reilen en zeilen in de gemeente geven

"Het is inderdaad een groote bevraging", stelt schepen van communicatie Ingrid Vandepitte (CD&V). "De twee o's, verwijzend naar de Groote Oorlog, maken de tongen los en dat was de bedoeling. We willen namelijk weten of we goed bezig zijn. En daarbij willen we iedereen betrekken, elke inwoner vanaf 16 jaar. We geloven er sterk in dat we samen de beste resultaten halen. Zet je dus maar schrap want 'Nu ist an joen'!"

Elke inwoner vanaf 16 jaar krijgt begin oktober een persoonlijke enquête in de bus. Bovendien kan iedereen de thema's van de bevraging helpen bepalen. Het gemeentebestuur en alle inwoners, adviesraden, bedrijven en verenigingen, iedereen heeft een stem en kan suggesties doen. Dat kan via www.zonnebeke.be/bevraging. De uiterste deadline om voorstellen in te dienen ligt vast op maandag 15 augustus.

Begin oktober krijgt iedereen dan de enquête in de bus. Je krijgt een maand de tijd om je enquête in te vullen en in te dienen (via plaatselijke brievenbussen of online via de website). Daarna worden de resultaten door projectpartner Cibe verwerkt en op het einde van het jaar worden ze openbaar gemaakt.

"Begin 2017 hebben we de praattafels, waar de resultaten aan bod komen en besproken worden zonder de inmenging van de politiek," verduidelijkt schepen van ruimtelijke ordening Michiel Descheemaeker (N-VA). "Het werkdocument wordt meteen basistekst voor het bestuur, ook voor de volgende legislatuur. We hopen 2.500 formulieren binnen te krijgen. Dat is zeker repressentatief."

Voor de organisatie van de bevraging werd 65.000 euro uitgetrokken en wordt geleid door de mensen van Cibe , communicatieambtenaar Bo Vandenberghe en Patrcik Blancke van de dienst ruimtelijke ordening.

(NVZ - Foto ZB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!