Inwoners van Zeebrugge klagen over paardenpoep op straat

De drollen blijven soms dagenlang liggen op straat of voor garages van bewoners. © MM
Redactie KW

De inwoners van Zeebrugge klagen bij het stadsbestuur van Brugge over paardenpoep in hun straten.

De poep is afkomstig van de cavalerie van de Federale politie, die er patrouilleert tegen de transitmigranten in de haven. “We willen paal en perk stellen aan het ongebreideld kakken in onze straten. Het zorgt voor overlast en zelfs ongevallen. De drollen blijven soms dagenlang liggen op straat of voor garages van bewoners”, zegt Kelly Boussemaere uit Zeebrugge.

Woensdag gleed nog een bromfietser uit over een heuse paardendrol ter hoogte van de Visartbrug. De jongeman was op de terugweg naar huis, toen hij ten val kwam. Gelukkig kwam hij er met de schrik en een geblutste brommer van af.

Samenwerking verbeteren

Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) laat weten dat hij de communicatie met de federale cavalerie en de stadsdiensten wil laten verbeteren om de situatie aan te pakken. “De patrouille is nodig, maar de straten moeten er inderdaad proper bij liggen. Onze diensten ruimen de paardenpoep meteen op als ze die zien, maar zijn niet altijd op de hoogte. Ik zal actie ondernemen om de samenwerking tussen de politie en de stadsdiensten te verbeteren zodat de paardenpoep sneller wordt opgekuist“, zegt Renaat Landuyt.

De federale politie testte eerder al met een soort vangzak om de paardenstront op te vangen, maar dat bleek geen groot succes. Ze zorgden immers voor schaafwonden op de billen van de paarden. Er zal nu bekeken worden om nog beter te communiceren aan de stadsdiensten waar de paarden hun behoefte achter lieten.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier