Inwoners van Wevelgem en Menen trekken massaal naar het Duivelspark

Het Duivelspark is de gelegenheid om met vrienden af te spreken. © SLW
Redactie KW

Heel wat ambiance donderdag in het Wevelgemse park, het Duivelspark. Het recept? Een cocktail van warm weer, het begin van de vakantie, de Rode Duivels die niet meer weten wat verliezen is en heel veel volk.

Weliswaar toch wat minder dan de 3.500 tricolore supporters van vorige zaterdag, maar toch was er donderdag wel een massa enthousiastelingen op de been, onder wie veel inwoners van Menen. Daar staat geen reuzenscherm op het plein of in het park en dat vinden een aantal Meense bezoekers van het Wevelgemse Duivelspark een gemiste kans.

Waar blijft Menen?

“Wij staan open voor ieder initiatief om een gelijkaardig evenement in Menen op te zetten”, reageert burgemeester Martine Fournier (CD&V) van Menen. “Het is niet aan het stadsbestuur om zoiets te organiseren. Dat doet de gemeente Wevelgem trouwens ook niet, ze leveren wel logistieke steun. Wie met voorstellen komt, die is zeker welkom. De jeugdraad heeft nu een voorstel ingediend om de match van maandag tegen Japan op groot scherm te tonen aan de Donkerstraat. We zullen dat bekijken, maar ik zie geen obstakel om dit niet te laten doorgaan.”

Wij staan open voor ieder voorstel – burgemeester Martine Fournier

Er was veel ambiance.
Er was veel ambiance.© SLW

Eerder had de KSA een vraag ingediend, maar de dekenij liet niet toe dat ze op die locatie een supporterspark organiseren. “We hebben nog andere plaatsen voorgesteld: de Grote Markt, aan CC de Steiger… Het staat de inwoners vrij de open ruimte te gebruiken. Maar het initiatief en de organisatie moet van hen komen. Gisteren was er trouwens een supportersdorp op Lauwe plaats op initiatief van Chiro Oskaarke. Het werd een geweldig succes dat we ten volle gesteund hebben”, klinkt het.

Vrienden en vriendinnen uit Menen.
Vrienden en vriendinnen uit Menen.© SLW

Perfect huwelijk tussen commercie en verenigingsleven

Het initiatief in Wevelgem komt van een aantal enthousiaste caféhouders en de Wevelgemse duivels, zo heet de lokale supportersclub van de Rode Duivels. Zij sloegen de handen in elkaar om van de wedstrijden een feest te maken. Foodtrucks pikken hun graantje mee van de voetbalgekte en leden van sport- en jeugdverenigingen helpen in de bar en spijzen zo de kas van hun clubs. Kortom, een perfect huwelijk tussen commercie en verenigingsleven. Zo’n massabijeenkomsten vragen wel een degelijke organisatie.

Nog meer vrienden en vriendinnen uit Menen.
Nog meer vrienden en vriendinnen uit Menen.© SLW

De braderie buiten beschouwing gelaten komt er zelden of nooit meer dan 1.000 man samen op dezelfde plaats in Wevelgem. Dit alles kan niet zonder de inzet van het Rode Kruis, de politie en de gemeentediensten.

Park biedt opportuniteiten

Het vernieuwde park laat meteen zien wat de mogelijkheden zijn, een grote evenementenweide in het hart van de gemeente biedt opportuniteiten voor andere organisaties. Het gemeentebestuur kijkt toe en ziet dat het goed is. Dat belooft voor de hofconcerten die vanaf volgende week op dezelfde weide plaatsvinden, hoewel op die ‘weide’ nog maar weinig grassprieten te vinden zijn.

De sfeer zat erin.
De sfeer zat erin.© SLW

Iedereen tevreden dus? Zo goed als iedereen. Een aantal caféhouders die om diverse redenen niet in het verhaal zijn meegestapt, profiteert deze keer niet van de voetbalgekte. Dat is ook het geval voor jeugdhuis Ten Goudberge, dat in het verleden wel een pleisterplaats was voor de jonge voetbalsupporters. Die zoeken nu de ambiance op in het park. Nog twee weken en het wereldkampioenschap is voorbij en ook komt ooit aan de zomer een eind. Maar de Wevelgemse Duivels, het gemeentebestuur en een aantal ondernemende inwoners bewijzen dat Wevelgem wel degelijk leeft.

(Video SLW)

https://www.youtube.com/watch?v=WalMIV7xUVQ