Inwoners van Marke kijken vooruit naar vernieuwend 2018 op nieuwjaarsreceptie

Redactie KW

Voor de nieuwjaarsreceptie in OC Marke werden de bewoners uitgenodigd voor een ontbijt. Voorzitter van het beheerscomité Lieven Dejaeghere vertelde over de vele investeringen.

Zo kwamen er nieuwe stoelen en tafels, audio in de grote cafetaria en klein materiaal voor verenigingen. In 2018 wordt de foyer opgefrist en de audio-installatie in de grote zaal vernieuwd. Spinrag brengt mini-theater voor kleuters en er is een sport- en theaterkamp in de paasvakantie. Lieven had het ook over de geplande werken aan de N43, de Overzetweg met de nieuwe brug, het Preshoekbos en de omgeving van het OC en mobiliteit. Alle plannen worden op 24 februari voorgesteld.

Schepen An Vandersteene wil van Marke een plaats maken waar het goed is om te leven. Zo werden er vorig jaar 19.000 bomen aangeplant in het Preshoekbos, werd het Debopad heraangelegd en zijn er momenteel werken aan de gang in de Hemelrijkstraat. Er zijn plannen om nog meer zone’s 30 te creëren. Voor de lopers komt er in Marke een Finse piste en de voetballers krijgen een nieuw kunstgrasveld. (EDB-Foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier