Inwoners van Deerlijk krijgen inspraak over bestemming oude brandweerkazerne

De oude brandweerkazerne kreeg massaal rode klevertjes. Een afkeuring van het behoud ervan. © MV
Redactie KW

Woensdagnamiddag organiseerde het gemeentebestuur van Deerlijk ruime inspraakinitiatieven over de bestemming van de site rond de oude brandweerkazerne.

Rondleidingen door deskundigen en een toelichtingsvergadering waren de ingrediënten. “Wij hebben door het verdwijnen van de kazerne een opportuniteit om iets moois te realiseren”, aldus schepen Carl De Donder. “Wij willen maximaal inspraak van de bevolking.” Woensdagnamiddag kwamen zo’n 200 Deerlijknaars in groepjes luisteren naar de voorlopige plannen.

Wij hebben door het verdwijnen van de kazerne een opportuniteit om iets moois te realiseren

“De betrokkenheid van de bevolking is positief” oordeelt André Dewaele. “Ik hoop dat er ook rekening mee gehouden wordt. Iedereen mocht twee groene en één rode klever aanbrengen op de plannen. Zo werden tendensen weergegeven. Het slopen van de oude kazerne wordt algemeen gevolgd. Een doorsteek naar het gemeentehuis en meer groen krijgen ook positieve reacties.”

Knipoog met kunstwerk

“Dit is een unieke kans om in het centrum iets moois te realiseren”, vindt ook Lies De Witte. “Ik vind de kansen voor ontmoeting en de groene insteek belangrijk. Men kan op die locatie ruimte creëren en ik vind dat er ook, wellicht door een kunstwerk, een knipoog mag zijn naar de brandweer die hier zeer lang zijn locatie had.” Woensdagavond luisterden meer dan 150 geïnteresseerden naar de extra toelichting in d’Iefte.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier