Internationale prijs voor Balletschool Raymonda

Tijdens het New Prague Dance Festival behaalde de Balletschool Raymonda de 'Grand Prix'. © Monika Korbutova
Redactie KW

Balletschool Raymonda behaalde tijdens een internationaal dansfestival in de Tsjechische hoofdstad Praag de ‘Grand Prix’. “Dat is de hoogste erkenning voor een school. Marie Deloof won een talent award”, blikt Wendy Demeyere terug.

“Tijdens het New Prague Dance Festival waren er 450 dansers aanwezig uit Zuid-Afrika, USA, Australia, Israël, Singapore, Panama… Het is de eerste keer in het 22-jarig bestaan van dit evenement dat een Belgische school de hoofdprijs in de wacht sleept. We zijn uiteraard heel trots op deze onderscheiding. Het is voor ons een stimulans om op de ingeslagen weg verder te werken”, aldus Wendy Demeyere, de drijvende kracht achter Balletschool Raymonda.

“Wij deden eerder al twee keer mee aan het New Prague Dance Festival. In 2010 behaalden we een derde plaats in klassiek ballet en een talent award voor Baptiste Vuylsteke. In 2014 wonnen we een tweede prijs klassiek ballet, een eerste prijs pedagogie en een talent award voor Ellen Vandenbogaerde en Jill D’Haene. Dit jaar deden we mee met onze Youth Ballet Academy (YBA) en Move Company, goed voor een totaal van 18 dansers.”

“Wij brachten een heel divers programma: klassiek ballet, modern, hedendaags, jazz en danstheater. Het was een ongelooflijke ervaring omdat ik in alle eerlijkheid nooit had gedacht dat onze school deze hoofdprijs kon winnen. Wij hoopten op een erkenning voor klassiek ballet en pedagogie omdat dit altijd ons sterkste punt was. Deze ‘Grand Prix’ is een onwaarschijnlijk grote erkenning voor onze school”, meent een fiere Wendy.

Dansopleiding

Balletschool Raymonda is goed voor 300 dansers en heeft sinds september vorig jaar zijn thuishaven in een nieuwe accommodatie in het fabriekspand Deknudt Decora. “Je kan in de school een volledige dansopleiding van 10 jaar volgen. Daarin zitten klassiek ballet, jazz-dance, pointes, creatieve dans, repertoire klassiek en moderne dans.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier