Internationale erkenning voor Deerlijkse Balletschool Raymonda

Tijdens het New Prague Dance Festival behaalde de Balletschool Raymonda de 'Grand Prix'. © DRD
Redactie KW

Balletschool Raymonda behaalde tijdens het New Prague Dance Festival de ‘Grand Prix’.

“Deze overall-prijs is de hoogste erkenning voor een school”, blikt Wendy Demeyere terug. “We zijn uiteraard heel fier op deze onderscheiding. Tijdens dit internationaal dansfestival in de Tsjechische hoofdstad Praag waren er onder meer deelnemers uit Zuid-afrika, de VS, Australië, Singapore, Panama… Het is voor ons een stimulans om op de ingeslagen weg verder te werken.”

De dynamische Balletschool Raymonda is goed voor 300 dansers en heeft sinds september vorig jaar zijn thuishaven in een nieuwe accommodatie in het fabriekspand Deknudt Decora aan de De Cassinastraat. De groep beschikt er over drie dansstudio’s voor de lessen, evenveel kleedruimtes, een bergruimte, een opvanglokaal, een bureau en een wachtruimte voor de ouders en de leerlingen. Alles is kwaliteitsvol en met stijl ingericht.

“Men kan in de school een volledige dansopleiding van 10 jaar volgen. Daarin zitten klassiek ballet, jazzdance, pointes, creatieve dans, repertoire klassiek en moderne dans. Sinds 2006 kan men in de Youth Ballet Academy een preprofessionele dansopleiding volgen. De Move Company kwam er in 2004 bij. Dat is voor dansers vanaf 18 jaar die een volledige opleiding dans hebben volbracht. Deze groep heeft al heel wat eigen producties op het palmares”, rondt Wendy Demeyere af.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier