Intensieve Zorgen en Cardio Campus Henri Serruys vernieuwd

Redactie KW

Het personeel van het AZ Sint-Jan, Campus Henri Serruys, nam deze week de nieuwe zorgeenheid cardiologie en intensieve zorgen in gebruik

Het afgelopen jaar investeerde het ziekenhuis Sint-Jan 3,7 miljoen euro om de twintig jaar oude afdeling Intensieve Zorgen en de dienst Cardio uit te rusten met de modernste apparatuur en technologie. Dokter Catherine Vandewaeter: “De dienst Intensieve Zorgen bestaat uit acht kamers. De kamers zijn bijna dubbel zo groot als vroeger en twee ervan kunnen ingericht worden als isolatiekamers. Ons nieuw monitoringsysteem maakt dat een intensievere therapeutische opvolging mogelijk is. Niet alleen verhoogte het de snelheid waarmee resultaten consulteerbaar zijn, ook de patiëntveiligheid gaat er op vooruit.”

Afdeling Cardio

“Artsen en verpleegkundigen kunnen de patiënten nu in de nieuwe kamers de klok rond in het oog houden vanop de gang. Daar staan stoelen en een tafel, met het oog op administratief werk. De patiënten komen terecht in een geneesbevorderende omgeving qua lichtinval en contact met natuur. De dienst cardiologie heeft voortaan ook zes extra kamers die hartbewaking vereenvoudigen. En op het dak zullen technische installaties geplaatst worden, met name luchtfilteringsinstallaties en koelingssystemen”, vertelt Dokter Mehran Tahmaseb. (BVO)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust