Inneke runt nieuwe fietsherstelplaats

Inneke De Clercq van Velo Nejo, herstelt voor alle soorten fietsen. © IVD
Redactie KW

Vorige week opende langs de Gentseweg 576 fietsenherstelplaats Velo Nejo. Opvallend is het feit dat de zaak gerund wordt door een vrouw, Inneke De Clercq.

“Ik droomde er altijd van om mecanicien te worden en daarom volgde ik aan het VTI van Waregem de opleiding lassen, constructie en onderhoud. Dat was niet echt een opleiding voor meisjes, maar wel helemaal mijn ding. Een rugoperatie op mijn zestiende dreigde die plannen te verstoren, maar ik zette door en na mijn studies ging ik aan de slag als onderhoudstechnicus bij Balta. Enige tijd geleden staken die rugproblemen weer de kop op. Er zat niets anders op dan mij om te scholen. Aan Cyntra West in Veurne volgde ik een jaar de opleiding fietshersteller. Ik was de enige vrouw, maar er volgde wel één meisje avondonderwijs. Het zijn meestal wielrensters die zelf aan hun racefiets willen sleutelen.

Eens de opleiding achter de rug, koos ik er met de steun van mijn man Gaetan voor om een eigen zaak op te starten. Naast ons huis hadden we een geschikte ruimte voor een herstelplaats voor stadsfietsen en elektrische fietsen. Velo Nejo verwijst naar de namen van mijn kinderen Neeltje en Jokke. Het fietsen zit helemaal in de lift en ik wil er een punt van maken om de klanten zo snel mogelijk op hun wenken te bedienen.” Tijdens de zomerperiode is Velo Nejo open van maandag tot vrijdag van 13 tot 19 uur en vanaf 20 augustus ook op zaterdagvoormiddag van 8.30 uur tot 12 uur. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier