Ingelmunsterse slager Johan Stols ontmoet zanger Johan Stollz

Johan Stollz en zijn bijna-naamgenoot slager Johan Stols. © FODI
Redactie KW

Johan Stols kreeg groot bezoek over de vloer, want zijn bijna-naamgenoot Johan Stollz kwam langs voor een babbel. De slager en de internationale zanger/pianist konden het goed met elkaar vinden.

“Ik wist dat er hier een beenhouwerij was met de naam Stols”, zo begon Johan Stollz het gesprek toen hij net was gearriveerd bij de familie Stols in de Kortrijkstraat. “Vroeger passeerde ik hier nog meer dan nu toen ik optrad in Kuurne of Kortrijk. Ik had die voorgevel al opgemerkt, maar ik stond daar niet altijd bij stil. Ik denk dat slager Johan Stols de enige is die praktisch dezelfde familienaam heeft als ik.

“Muziek was mijn leven”

Toen Johan Stols nog in Westrozebeke woonde, kreeg hij niet veel vragen rond zijn familienaam. “Maar toen ik naar Torhout en later naar Brugge naar school ging, dan stelde de leerkracht wel twee keer dezelfde vraag : hoe is je naam ?

“Ik ben een snoeper”

Johan Stollz ziet er nog altijd heel fit uit. “Ik probeer iedere dag te fitnessen. Sorry voor je beroep naamgenoot, maar ik verkies vis, lamsvlees, ook kalfsgehakt eet ik wel eens. Ik eet geen kip, maar ben wel een snoeper”, bekent Johan Stollz. (PADI)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier