Ingelmunsterse Kriekefeesten scoren met landelijke activiteiten

De roofvogeldemonstratie was een succes. © FODI
Redactie KW

Op Kriekezondag in Ingelmunster was één oude dorsmachine aan het werk op de Kriekeweide. Het publiek kon ook tientallen oude tractoren bewonderen.

De roofvogels, de paardentram en de paardentrek bleven eveneens het publiek aanspreken. Voor de eerste keer in drie jaar tijd kreeg de Krieke het licht op groen om in de vooravond een warme luchtballon te laten opstijgen. In de voorbije twee jaar was dat niet mogelijk wegens de minder gunstige weersomstandigheden.

De Krieke heeft niet enkel een succesvolle Kriekehoogdag op zondag, maar ook een schitterende vrijdagavond en zaterdag achter de rug, waardoor het comité kan zeggen dat hun 58ste wijkfeesten een groot succes werden. In de toekomst blijft de Krieke de kaart van het landelijke trekken, met bijvoorbeeld misschien wel oude ambachten, oude volksspelen of misschien weer een roofvogeldemonstratie die veel kijklustigen lokte.

Alles is mogelijk op de Krieke, dat eveneens uitkijkt naar 2019, want dan wordt de 60ste verjaardag gevierd. Maar eerst moet het bestuur ook nog de 59ste editie in augustus 2018 doorstaan. Binnenkort starten ze al met deze voorbereidingen.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier