Ingelmunsternaar Dario Hochepied (46) sterft in Spanje aan bacteriële infectie

Wijlen Dario Hochepied. © GF
Philippe Verhaest

Een droomreis is een echte nachtmerrie geworden. Dario Hochepied en zijn echtgenote Belinda Degrendel genoten in Spanje met volle teugen toen Dario plots getroffen werd door een bacteriële infectie. Twee dagen later overleed hij in een ziekenhuis in Malaga.

Elk jaar trekken Dario Hochepied (46) en Belinda Degrendel (45) uit Ingelmunster er tijdens de zomer op uit. “Op 25 juli zijn we naar Benalmadena, in de buurt van Malaga, in Spanje vertrokken voor wat een fantastisch weekje onder de zon moest worden”, aldus Belinda. Het echtpaar genoot met volle teugen, maar in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juli wekte Dario zijn vrouw. “Hij kon zijn armen niet meer bewegen en de pijn was amper te harden, zei hij.”

Dario werd per ambulance naar het Vithas Hospital in Malaga overgebracht en opgenomen op de dienst intensieve zorgen. “Daar kreeg ik te horen dat mijn man getroffen was door een bacteriële infectie. Hoe hij die opgelopen heeft, is een raadsel.”

“Dario was een gouden man, een schitterende papa en onze beste vriend. Dat zijn we nu allemaal kwijt”

In het ziekenhuis ging Dario’s situatie snel achteruit. “Maandag kon hij al niet meer zelfstandig ademen en doordat zijn nieren dienst weigerden, had Dario ook dialyse nodig. Die avond werd er ook nog een hartballon geplaatst omdat ook zijn hart niet meer functioneerde. Een voor een vielen alle organen uit…”

Dario's dochter Kimberly en echtgenote Belinda Degrendel.
Dario’s dochter Kimberly en echtgenote Belinda Degrendel.© PVH

Dinsdagochtend 1 augustus is Dario in het Spaanse ziekenhuis gestorven. “Zijn hersenen kregen geen bloed meer”, verbijt Belinda de tranen. “Verschrikkelijk. We hadden nog zo uitgekeken naar onze vakantie, maar zijn letterlijk van de hemel in de hel beland. Onze dochter Kimberly (24) was in allerijl nog naar Malaga afgereisd om haar papa te kunnen bijstaan, maar toen ze in het ziekenhuis aankwam, was Dario een tiental minuten overleden… De taxichauffeur was eerst naar het verkeerde ziekenhuis gereden. Letterlijk alles is tegengeslagen.”

Pas afgelopen woensdagochtend werd het stoffelijk overschot van Dario naar België overgebracht. “Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu kunnen we Dario tenminste gaan groeten. Ik verzeker je, je man – en beste vriend – op zo’n manier moeten verliezen, is keihard.”

Dario Hochepied werkte al 23 jaar bij Floor & Furniture in Ingelmunster. “Hij werd er op handen gedragen. Iedereen waardeerde er Dario. Zijn collega’s hebben zelf al een kleine herdenkingsplechtigheid georganiseerd.” Ook in zijn privéleven was Dario eveneens een prachtmens, zegt Belinda. “We zijn dertig jaar samen, waarvan 26 jaar getrouwd. Dario was mijn alles. Een gouden man, een schitterende papa voor Kimberly en iemand die altijd voor iedereen klaar stond. Hij wilde altijd helpen. Een echte familieman ook. Hij deed niks liever dan mij en Kimberly af en toe kleine plaagstoten geven. Dan zag je de glinsters in zijn ogen.”

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 12 augustus om 12.30 uur bij Uitvaartzorg Snoeck in Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier